A Budapest Park nyáron a főváros fesztiválközpontja: a honi pop-rock krémje itt ünnepelte lemezbemutatóját, születésnapját vagy éppen búcsúzott közönségétől, s a legtöbb külföldi fellépő is itt örvendeztette meg hazai rajongóit a nyári szezon alatt. Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén szeptembertől sem áll meg az élet: egyedülálló koncertekkel és egy zárófesztivállal teszik fel a koronát az idei nyárra.

A Budapest Park immáron negyedik szezonját tapossa, idén április óta túllépték a 300 ezredik látogatót is.

„Hány kép fér még bele a nyárba?” – kérdi a költő és a válaszért a Wellhello tér vissza a már biztosan teltházas fellépésével szeptember 10-én a Park színpadára, hogy ismét #elnöki bulit csapjanak, ahol csápolhatnak a selfie botok és villoghatnak a csókok insta effektben.

Szeptember 12-én a ’90-es évek egyik legnagyobb showmanje, a svájci DJ BoBo készül lenyűgözni a retro szerelmeseit, hazai sztárokkal kiegészülve és olyan aranylemezes slágerekkel felfegyverkezve az estére, mint a Freedom, a Somebody Dance with Me vagy a Love is All Around. Ám közel sem DJ BoBo lesz az egyetlen nemzetközi sztár a Park színpadán: szeptember 18-án az osztrák Parov Stelar Band, az electro-swing feltalálói érkeznek hozzánk egy teltház gyanús koncertre a „The Demon Dairies Tour” turnésorozattal, hogy végképp elkoptassák tánccipőnket.

Öt nagylemez után határozatlan időre a The Carbonfools úgy döntött, pihenőre vonul és leteszi a lantot, ám előtte a srácok egy hatalmas koncerttel köszönik meg rajongóiknak az elmúlt éveket, szeptember 16-án: „Zenekarként és egyénileg is sok nehéz helyzeten és rengeteg csodálatos élményen vagyunk túl. Mi szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy ilyen hosszú menetben folyamatosan aktívak és pozitívak maradtunk. Most azonban egy olyan periódus következik, amiben a koncertezés szünetel és önmagunkra figyelünk, átgondoljuk a múltat és remélhetőleg rátalálunk arra az útra, amin tovább szeretnénk haladni”– üzeni a teljes zenekar.

Itt tartja a Republic is 25 éves jubileumi koncertjét szeptember 19-én, ahol három órás ünnepi bulival tisztelegnek a múlt, a barátok, a rajongók és egymás előtt. A múltidézés mellett pedig felcsendül „Rajzoljunk Álmokat!” című dupla aranylemezes albumuk pár dala is. Az ingyenes koncertre máris betelt a regisztráció.

És máris elérkeztünk a Park záró hetéhez, ahol halk ajtóbecsukás helyett egy igazi fesztivállal, a Kapuzárási Piknik fesztivállal búcsúztathatjuk kedvenc szabadtéri szórakozóhelyünket négy napon át, szeptember 23 és 26 között. És ha már fesztivál, természetesen a nyár legnépszerűbb fesztiválzenekariból áll össze a Kapuzárási Piknik line-upja. Különleges látványt ígér a Halott Pénzből Marsalkó Dávid pikniknyitó, teltházas esélyes koncertjükre: „Az idei második parkos koncertünkre extra műsorral készülünk, hogy méltóképpen zárjuk le életünk eddigi legjobb nyarát. Látványban és a dallistával is az a tervünk, hogy az eddigi Halott Pénz koncertek fővédnöke legyen.” Azonban a további napok is bővelkednek hallani- és látnivalóban: az idén kerek évfordulóját a Sziget nagyszínpadán ünneplő Irie Maffia család koncertjén például garantált az egész nézőteret megmozgató tánc és a magasba emelkedő kezek.

A Kapuzárási Pikniken tartja 15. születésnapját a hiperkarma: „Úgy érzem, hogy ezzel a koncerttel nem csak a zenekar 15 éves fennállását ünnepeljük meg, hanem a barátságunkét is, ami összetartott bennünket, még a legsötétebb időszakokban is. Sok próbát kiállt és azt hiszem, mindannyiunk számára fontos barátság ez”- meséli Bérczesi Robi, énekes, a csapat pedig arra buzdítja rajongóikat, maguk is osszák meg egy fotó formájában a zenekarral kapcsolatos emlékeiket Instagramon vagy Facebookon a #hiperkarma15 taget használva.

Az abszolút zárónapon pedig egy hamisíthatatlan Punnany Massif koncerttel enged minket útra Farkas Roland ”Wolfie”, Felcser Máté ”RendbenMan” és csapatuk, mellyel jó eséllyel ismét megtöltik Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét. A négynapos koncertdömpinget pedig – fesztiválhoz méltóan – egy karszalagba sűrítve megkaphatod, de adott koncertre szóló napijegyek is lesznek a nyár utolsó fesztiválján.

Mert bár a naptár szerint már ősz van, a Budapest Parkban még közel egy hónapig nyári hangulat uralkodik, kiszakítva minden belépőt a hétköznapok karmából, a legjobb zenei aláfestéssel.

Részletes programtábla:

2015.09.10. Wellhello, Odett
2015.09.11. Magna Cum Laude, Elefánt
2015.09.12. Dj Bobo (CH), UFO, Dj Náksi, Dj André, Dj Dominique, Erős vs Spigiboy
2015.09.16. The Carbonfools, Soulclap Budapest
2015.09.17. Brains
2015.09.18. Parov Stelar (A), Passed
2015.09.19. Republic 25. jubileum
2015.09.23. Halott Pénz, Mongooz and the Magnet
2015.09.24. Irie Maffia, Fran Palermo
2015.09.25. #hiperkarma15, Szabó Benedek és a Galaxisok
2015.09.26. Punnany Massif

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ