A szőlőmag antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb a világon. A szőlőmagból kétféle dolgot készítenek, lisztet és olajat, mindkettő nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. A szőlőmag viszont egészben vagy szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért összeőrlik, így a benne rejlő hatóanyagok kiszabadulhatnak. Ezért nagyon is érdemes megismerkednünk a szőlőmaglisztnek is nevezett őrleménnyel.

Ha valaki szőlőmagot szed, olaj vagy őrlemény formájában, több napra hatékony védőbástyát állít a kórokozók elé. És mindezt a szuper hatását már nagyon kis dózisban szedve is kifejti, ez nem utolsó szempont az őszi lehűlés előtt, amikor érdemes felkészíteni a szervezetünket a beköszöntő hűvösebb, nyirkosabb időszakra. Az antioxidáns hatása ugyanis több mint 18-szorosa a C-vitaminénak, a másik bástya vitamint, az E- vitamint ötvenszer legyőzi ebben a harcban.

Szőlőmag őrleményt több formában és kiszerelésben árulják, de érdemes a bio változatot választani.

A Biopont Szőlőmag mikro őrleményt a Balaton Felvidéken termelt cabernet sauvignon kék szőlő magjából állítják elő. A szőlőmagliszt tartalmaz rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, olajat, mikro anyagokat és nyomelemeket. Magas rosttartalmának köszönhetően javítja a bélrendszer működését.apro magbol nagy csoda - bio_szolomagliszt

Szőlőmaglisztet adagolhatunk süteményekbe, kenyérbe is, mert a hőtűrő képessége magas, nem veszít értékes anyagaiból.

Ha valaki még nem próbálta, hogy élvezetes legyen az első találkozás, egy nagyon egyszerű, remek muffin receptet ajánlunk.

Áfonyás muffin

Hozzávalók:

  • 1 pohár natúr joghurt (2 dl)
  • 2/3 pohár tönkölyliszt
  • 1/3 pohár Biopont Bio Szőlőmagliszt
  • 1 pohár nádcukor vanília
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • őrölt fahéj
  • 25 dkg kék áfonya

A tojásokat nem választjuk szét, egészben mehet a tálba, mellé a pohár natúr joghurt. A poharat nem dobjuk el, azzal mérjük ki a lisztet, a cukrot is. Hozzá egy kevés vanília, egy kiskanál szódabikarbóna, és még kb. 1 dl étolaj. (fontos, hogy étolajat használjunk, olívaolajjal nem jó sütni). Ezt így, ahogy van, nagy mozdulatokkal összekeverjük, nem feltétlenül kell hozzá robotgép, de azért legyen kellőképpen habos. Ízesítjük ízlés szerint legalább 2-4 kávéskanál fahéjjal. Egyenletesre elkeverjük. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük és beleszórjuk a tésztába.

Papírkapszlikkal kibéleljük a muffintepsit (ez fontos, mert az áfonyától képes lenne beleragadni, így viszont nem fog). Belekanalazzuk a masszát. 180 fokon sütjük, kb. 30-40 percig, sütőtől függően.

Joghurtos afonyas muffin szolomagliszttel

Ha rendszeresen szeretnénk fogyasztani az őrleményt, keverhetjük teába, kávéba, joghurtba, esetleg kefírbe. A napi adag a javaslatok szerint 1 – 2 teáskanálnyi mennyiség.

Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kozmetikai ipar is felfedezte jótékony hatásait. Gyakran krémeket dúsítanak vele, de megvásárolható ampullában is. Ebből pár csepp a kedvenc pakolásunkba, vagy a bevált arckrémünkhöz, és a bőrünk sima, ragyogó formájával hálálja meg.

További információ: www.biopont.hu

Kapcsolódó cikkek:

Mit hoz az ősz egészségünkben?

Csökkenő tendencia: egyre kevesebb tejet fogyasztunk

Így indul egy tökéletes reggel

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ