Rókafogó törpe uszkár, játéktolvaj retriver és két neveletlen, rosszcsont mentett kutya, akikben csak az a közös, hogy mindannyian sztárok kedvencei. Sarka Kata, Varga Győző és Terecskei Rita nemrég egy kutyakiképző telepre látogatott, hogy kiderítsék, milyen különleges adottságokkal rendelkeznek négylábú barátaik, akik egy napra a Mancs őrjárat szuperképességű ebeinek nyomdokaiba léphettek.

A Mancs őrjárat című iskolára felkészítő rajzfilmsorozatban a 10 éves technikai zseni, Ryder hat hősies kiskutyussal indul a világ megmentésére. A bátor ebek csapatmunkával, némi humorral és farokcsóválással mentik meg az elesetteket. De vajon hazán sztárjainak házikedvencei milyen különleges képességekkel rendelkeznek? Természetesen minden gazdi számára a sajátja a legügyesebb kutyus, de időnként nem árt szakértő tanácsokkal is rásegíteni a meglévő tudásra. Sarka Katáék Millája tipikus jelzőkutya, de előfordul, hogy kissé túlértékeli önmagát…

Egyszer egy róka be akart jönni a házba, Milla meg csak állt szemben vele és közben őrülten ugatott. Neki köszönhető, hogy észrevettük és nem jutott be a nappaliba. Persze tisztában van azzal, mekkora kincs nekünk és előfordul, hogy egy szintre képzeli magát a gyerekekkel. Például ha vacsorát teszek ki nekik az asztalra, rendszeresen ott van ő is és velük szeretne enni” – mesélte nevetve a modell, aki gyerekkora óta rajong az állatokért. „Egy család nem lehet teljes kutya nélkül. A gyermek egészséges fejlődéséhez is hozzá tartozik, hogy tudjon egy állatról gondoskodni, így egyértelmű volt, hogy nekünk is lesz. Persze a gyerekek is nagyon szerettek volna, főleg mióta nézik a Mancs őrjáratot, ami az egyik legnagyobb kedvencük. Szeretik a sorozat humoros fejtörőit, a kutyusok emellett a csapatmunka fontosságára is megtanítják őket” – árulta el Kata, akinek kutyusa nagyon szépen teljesítette a Népszigeti Kutyaiskola oktatójának feladatait.

Varga Győzőék számára sem volt kérdés az állattartás, így amikor a fiúk, Bence négy éves lett, igazi családbarát kutyát, egy golden retrievert választottak mellé társnak. „Bizsu kezdettől fogva Bence testvérének tekintette magát, folyton fellökte és elvette a játékát. Kutyaiskolára nem volt szükség, mert nagyon okos és időközben magától megtanult mindent, amire nekünk szükségünk volt” – magyarázta az Irigy Hónaljmirigy sztárja, akinek kutyája szuperérzékeny az emberi viselkedésre. – „Volt olyan reggel, hogy lementem reggelizni és még én sem döntöttem el, hogy el akarok menni futni, de ő már tudta és totál izgatott volt. Azt is észrevettem, ha jön hozzánk egy társaság, mindig ahhoz megy oda, aki a legkevésbé kedveli a kutyákat és tart tőle. Addig nyomja magát, amíg meg nem simogatja az illető és el nem fogadtatja vele, hogy ő jófiú és nem kell tőle tartani – ecsetelte az előadó.

Terecskei Rita kutyái ezzel szemben igazi rosszcsontok, akiknek a képességei kimerülnek abban, hogy szupergyorsan tudnak enni és ügyesen nem szót fogadni. Csipikét menhelyről hoztam el, Boo-t pedig az úton találtam. Nagyon rossz állapotban volt, műteni is kellett, de szerencsére ma már remek formában van. Talán túl jól is érzi magát, nehezen lehet behívni és ez sokszor gondot okoz” – mondta el a Zanzibár sztárja, aki mindkét kutyusát magával hozta a játékos kiképzésre. „Az unokaöcsém nagy kedvencei a Mancs Őrjárat szereplői, különösen a tűzoltó dalmata és a vízimentő labrador – ilyen képességei ugyan az enyémeknek nem lesznek, ők úgy jók, ahogy vannak. Ennek ellenére elképzelhetőnek tartom hogy iskolában fejlesszem a tudásukat” – magyarázta a híresen kutyabarát énekesnő.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ