Dombovári Vanda, az RTL Klub műsorvezetője kisgyermekként óriási gyűjtő volt. Mai napig imádja az antik tárgyakat, a régi fotók nagy szerelmese, de a könyvek illata is elvarázsolja. A Gozsdu Antik Market igazi mennyország Vanda számára.

„Emlékszem, gyermekként nagyon szerettem megőrizni mindent, amiben láttam egy kis fantáziát. Mivel nem volt padlásunk, így mindent, faszenes vasalót, földgömböt egy kedves néni padlásán gyűjtöttem össze. Mindent nagy becsben tartottam, ami mai napig jellemző rám. Édesanyám azt mondja, hogy képtelen vagyok elengedni dolgokat, embereket, bár ő ebben nagyon sokat segít nekem” – meséli a műsorvezetőnő lelkesen.

Vanda szenvedélye a régi fotók gyűjtése, a Gozsdu Udvar antik vásárában sem tudott ellenállni egy-két mosolygó gyermeki szempárnak.

„Nagyon szeretem az antik, már rojtos szélű fotókat, minden emberi sors, történet érdekel, egyszerűen nem tudok ezeknek a tekinteteknek ellenállni. Most is megláttam két kisfiút egy fotón és azt éreztem, hogy ez az emlék kell nekem. Ugyan nem ismertem őket, de megragadott az a két szempár. Nem is olyan régen a nagymamám padlásáról került elő egy kép, ami már ő se tudja, kit ábrázol, de mégis olyan jó ránézni. Ahogy rápillantok egy fotóra, azonnal hozzáképzelek egy sztorit, mindig is remek volt a fantáziám” – mosolyog Vanda.

„Néhány hónapja jártam itt a szombati antik vásárban, majdnem vettem is egy régi, harmónikaszerű fényképezőgépet, valamint egy gyűrűt, de az árus lebeszélt róla, mert a benne lévő kő állítólag özvegységet hoz… Úgyhogy inkább visszatettem a többi portéka közé. Órákig el tudok itt nézelődni. A csecse-becsék közé egyszerűen nem szabad beengedni engem, mert elveszek. Imádom a fülbevalókat, antik nyakláncokat, táskákat, csak egy baj van: számomra ezek a régiségek kincsek, féltve óvom őket, kevés helyre merem felvenni. Az ékszerek mellett az antik könyvek illata is megbabonáz, van otthon egy régi Petőfi kötet, aminek már pereg le a széle, de még mindig jó lapozgatni. Nem csak a régi tárgyak állnak hozzám közel, hanem a régi értékek is, igazi romantikus típus vagyok” – mondja a mindig életvidám műsorvezető.

A Gozsdu Antik Market retró, antik és kortárs bolhapiaca várja a régiségek szerelmeseit minden szombaton 10 és 15 óra között a Gozsdu Udvarban.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ