A Nespresso egy új, Linizio Lungo, Ristretto és Volluto Decaffeinato kapszulákból álló őszi kollekcióval, valamint három izgalmas, őszi kávékoktél-recepttel dobja fel a hideg, fáradt, őszi napokat. Az őszi válogatás minden napszakra kínál kiváló minőségű Grand Cru kávékat: reggelre egy koffeinben gazdag lungót, ebédre az intenzív Ristrettot, délutánra pedig egy koffeinmentes Vollutot.

Ahogy az ősz beköszöntével lecseréljük ruhatárunkat, úgy változnak kávézási szokásaink is. Búcsút mondhatunk a könnyű, nyári öltözékünknek, előkerülnek a pulóverek, a ballonkabátok és a melegebb darabok. A frissítő jegeskávé ideje is lejárt, helyette forróbb, erősebb kávékra vágyunk, amelyek kiszakítanak minket a borongósabb őszi valóságból. A Nespresso őszi trio packja az álmos őszi nap különböző szakaszaira kínál energetizáló kávéélményt a Linizio Lungo, a Ristretto és a Volluto Decaffeinato őszi színekben pompázó kapszuláival.

A Nespresso a telt ízű, selymes Linizio Lungót ajánlja az őszi reggelekre, a hosszú kávéba ugyanis a több víz több koffeint old ki. A Bourbon Arabicára jellemző malátás és gabonás jegyeket a cukornádra emlékeztető enyhe ízjegyekkel vegyítő, 4-es intenzitású őrlemény hosszú kávéként, esetleg tejjel keverve kiváló kiegészítése a reggelinek.

Az ebédet már egy testesebb kávéval kísérhetjük; az erőteljes ízű Ristretto 10-es intenzitásával garantáltan felrázza lankadó figyelmünket. A dél-amerikai Arabica szemek citrusos aromavilágát testes Robustával ötvöző, lendületes keverékben a finomabb pörköléssel előcsalogatott gyümölcsös és savas jegyek izgalmas kontrasztot alkotnak az intenzíven pörkölt, csokoládés aromákkal.

Késő délután a kényeztetően édes, lágy Volluto Decaffeinatóval lazíthatunk. A 4-es intenzitású, koffeinmentes kávéőrlemény semmit nem veszít az eredeti, koffein tartalmú Volluto Grand Cru testességéből és gazdag aromáiból. A rövidebb ideig pörkölt brazil Arabica édes-kekszes ízjegyei harmonikusan keverednek a hosszabban és kevésbé intenzíven pörkölt kolumbiai kávészemek friss, gyümölcsös jellegével.

Kapcsolódó cikkek:

Koccintsunk az olaszokra!

Kánikulára egy hűsítő latte

Ha munka, akkor kávé?

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ