Iskola, óvoda, különórák, mellette háztartás és munka. Lehetetlen azonban nem létezik, minden csupán szervezés kérdése: ezt vallja Szandi, Ada és Sarka Kata is. A sztárok gyerekeikkel a MOM Játszóházban csapatokat alkotva játékos feladatokban bizonyították be, hogy micsoda mindent megoldó szuperanyukák. Így például kiderült, hogy készül Szandiéknál a reggeli, Sarka Kata hogyan szervezi meg egy napját, vagy éppen milyen házi praktikákat vet be, ha valamelyik gyerek megbetegszik, Adáék pedig bebizonyították, milyen jól helytállnak kvíz kérdésekben.

„Általában azt gondolják, hogy sok segítségem van, de azért ez nem teljesen igaz. Anyukám elég messze lakik, Peti anyukájára sem tudunk mindig támaszkodni. Nem könnyű a munka mellett összehozni a különórákat a gyerekekkel, hogy mindenki mindenhova odaérjen. Noncsi sakkra, hittanra, táncra, és ritmikus sportgimnasztikára jár, Dávid karatézik, judózik, focizik és szintén sakkozik ő is” – kezdte Sarka Kata.

„Mivel Peti általában sokáig dolgozik, így reggel és délután is én hozom-viszem a gyerekeket. Illetve szerencsémre az egyik legjobb barátnőm kislánya Noncsi osztálytársa, így gyakran előfordul, hogy besegítünk egymásnak, én hozom el az ő lányát, vagy ő hozza haza Noémit. Ha viszont Dávid vagy Noncsi megbetegszik, akkor az plusz szervezést igényel, ezért igyekszem inkább megelőzni a bajt, és sok zöldséget, gyümölcs adni nekik, és már az első jeleknél bevetem az én gyerekkoromban is jól bevált módszereket. Például a gyömbér, a mentolos-eukaliptuszos bedörzsölős balzsam és a gyógyteák nekem is mindig segítettek, így ezeket a mai napig szívesen használom” – avatott be titkaiba Kata.

A három gyerek mellett Szandiéknál is mozgalmasan telnek a mindennapok, és a teendőkből mindenki kiveszi a részét.

„Kiskoruk óta abban a szellemben neveljük a gyerekeket, hogy mindenkinek meglegyen a saját feladata. A vacsoránál, például minden este Blanka segít a mosogatásban, a fiúk terítenek és leszedik az asztal. A család egy közösség, ami úgy működik jól, ha mindenki segíti a másikat” kezdte Szandi.

„Gyakran sütünk is együtt, például a testvérem három emeletes esküvői tortáját is én készítettem anno. A kreativitásomra nagy szükség van a főzésnél is, mert a gyerekek elég rossz evők, ezért nagy feladat a vitaminokat, zöldségeket, gyümölcsöket beiktatni az étrendjükbe, ez pedig a megfázásos időszakban különösen fontos” – mesélte Szandi, aki Csabikával együtt egy különleges Mikulás alakú szendvicset készített a közös délutánon.

Szandiék mellett Katáék és Adák is bebizonyították, hogy ötletességből nincs hiány a családban, és mókásabbnál mókásabb egészséges reggeliket készítettek, majd a kvízben és keresgélős játékban is megmutatták, hogy megfázás témakörben ismernek minden fontos praktikát.

Kapcsolódó cikkek:

Caramel lett a gyengédség nagykövete

Tolvai Reni lebukott: ez a szenvedélye!

Így hangolódik a karácsonyra Keleti Andi

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ