Jeget is felszántó pengeéles korcsolyák, gladiátorokat megidéző protektorok, fej- és lábszárvédők ide vagy oda, a hokipályán még mindig van új a nap alatt. Vagyis inkább a medence alján, úgy két méter mélyen, ahol nemrégiben néhány hazai híresség is kipróbálta magát. Mádai Vivien és a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának színészei közül Kondákor Zsófi, Legerszki Kriszti és Adányi Alex ugyanis néhány profi vízihokissal mérkőzött meg a szentendrei uszodában.

Felolvadt a jég! Az elmúlt évektől eltérően a finnek kedvenc vodkájának rangadója idén a jégpálya helyett a medencében zajlott. A vaskos hoki felszerelés helyett bikinit, úszónadrágot és békatalpat húztak a sztárok. Az itthon is egyre népszerűbb vízihoki profi játékosai, – élükön Andics Árpáddal, a magyar válogatott edzőjével – vegyes csapatokban játszottak barátságos mérkőzést néhány bátor hírességgel.

Bevallom, még soha sem hallottam erről a sportról, így különösen érdekelt, hogy mit tudok kihozni magamból” – kezdte Kondákor Zsófi. „Elég betegen, megfázva érkeztem a helyszínre, így az első néhány merülés nem volt túl kellemes, de aztán annyira belejöttem a játékba, hogy még a légzőpipát sem használtam. Alapvetően sportos lány vagyok, imádok úszni, és nem ijedek meg az extrémebb helyzetektől sem. Próbáltam már a vízisít, a tandemugrást helikopterből, de volt már olyan is, hogy vitorlázás közben akkora viharba kerültünk, hogy háromszor is megfordult a tengelye körül a hajó, mire partra kormányoztuk. Most Legerszki Krisztivel voltunk egy csapatban, szerintem nagyon jól összejátszottunk, és végül neki köszönhetően két gólt is sikerült belőnünk” – tette hozzá Zsófi, akitől Kriszti vette át a szót.

„Én kicsit az esélytelenek nyugalmával indultam el, de a fiúk nagyon segítőkészek voltak. Az elején ugyan elég sok volt az információ: merülés, lélegzetvétel, stb., de aztán meglepően jól ment a játék. Abszolút sikerélményként éltem meg, nagyon vicces volt. Korábban még én sem próbáltam a hokinak ezt a formáját, apukámmal csak a hagyományos változatot játszottuk néha kiskoromban Bicskén, a befagyott tavon, de azt össze sem lehet hasonlítani ezzel” – mesélte nevetve Legerszki Kriszti, a Jóban Rosszban Pongrácz Barbarája.

A másik csapat oszlopos tagja volt Adányi Alex, valamint Mádai Vivien is, aki határozott kéréssel érkezett az uszodába.

„Nem tartom magam félős lánynak, de már az elején leszögeztem a fiúknak: nekem gyerekem van, élve kell hazaérnem” – kezdte viccelődve Vivien. – „Nagyon kemény sport, minden elismerésem a profiknak, már csak azért is, mert például a levegővétellel bizonyos pontoknál nekem egy kicsit meggyűlt a bajom, de ennek ellenére nagyon jó éreztem magam. És, ha tényleg igaz, hogy mindenkinek van valami kattanása, akkor biztosra veszem, hogy ezeknek a fiúknak ez az… ehhez tényleg kell egyfajta őrültség – mondta csipkelődve Vivien, akinek csapata szintén két gólt szerzett, ezzel döntetlennel zárva a mérkőzést.

Ahogy a Finlandia csapata, úgy természetesen a sztárok is a mértékletes alkoholfogyasztás hívei.

Fotókredit: Selmeczi Dániel

Kapcsolódó cikkek:

Szandi és Sarka Kata nem ismer lehetetlent

Buda Marci nem hiába növesztett bajuszt

Tolvai Reni lebukott: ez a szenvedélye!


MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ