2015 szilveszterének éjszakáján az Amadinda és Presser Gábor immár tizenötödik alkalommal ünnepel együtt a közönséggel – ismét a megújult Zeneakadémia Nagytermében. Újra vidáman ZÖRRen és zakatol a „zenevonat” hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait.

A már hagyománynak számító óévbúcsúztató–újévet köszöntőkoncert egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ezen a koncerten hallhatóak. A közönség másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel, hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

Míg a koncert első felét igen pontosan meg kell tervezni – hiszen elképzelhetetlen lemaradni az éjfél pillanatáról – a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függhet a közönség akaratától is. A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. Az idei vendég a nagyszerű énekesnő, Rúzsa Magdi lesz, aki most első ízben szerepel a Zeneakadémián – egyúttal ez lesz elsőközös fellépése az Amadindával is. A számtalan ütőhangszerrel és zongorával felpakolt „jubileumi zenevonat” végül az erre az alkalomra áthangolt LGT számokkal ér a végállomásra.

A tavalyi évhez hasonlóan a koncert jegyárai között idén is szerepel a VIP-kategória – a boldog VIP-jegytulajdonosok a koncert után jegyük felmutatásával a Zeneakadémia színfalai mögött együtt ünnepelhetnek a fellépőkkel…

A nagy érdeklődésre való tekintettel a hagyományos 22.45-kor kezdődő koncert mellett egy „második”, 19.00-kor kezdődő előadásra is vásárolhatóak már jegyek a jegy.hu oldalon.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ