A rossz idő bőrünket sem kíméli, ajkunk és kezünk a téli hidegben fokozott ápolást igényel. A szél, a fagy és a fűtött, száraz levegő nagy feladat elé állítják fő védőrétegünket: bőrünk ilyenkor sokkal könnyebben veszíti el nedvességtartalmát. Az Amway vitaminokban gazdag, tápláló kézkréme és ajakbalzsama nem hiányozhat a téli neszeszerünkből.

A legtöbb kézápolóra minden bizonnyal a hideg hónapokban van szükség, hiszen a mínuszok okozzák a legnagyobb kárt, ilyenkor fokozott szükség van a hidratálásra. A tápláló krémek jó szolgálatot tesznek a házimunka után is, megóvják a kéz finom bőrét a tisztítószerek és a mosogatás káros hatásaitól.

Hasznos tippek téli kézápoláshoz:

  1. Mindig gumikesztyűben takarítsunk!
  2. Télen ne menjünk ki az utcára vizes kézzel! A pórusokban megbújó apró vízcseppek könnyen megfagynak, így roncsolva a bőrfelszínt.
  3. Ha tehetjük, hideg időben mindig viseljünk kesztyűt!
  4. Az átfagyott kezet csak lassan, fokozatosan melegítsük, különben könnyen eltávolíthatjuk a bőrt védő lipidréteget!
  5. Rendszeresen távolítsuk el bőrradírral az elhalt hámsejteket!
  6. Használjunk tápláló krémet!

Az ápoláshoz a legjobb választás a Amway HAND SERIES Kéz- és körömápoló krém, mely értékes olajokkal és vitaminokkal veszi fel a harcot a kézszárazság ellen. A tápláló krém fő hatóanyaga az argánolaj, ami egyike a legértékesebb és leghatékonyabb olajoknak, gyakran folyékony aranynak is nevezik. A krém gazdag E-vitaminban is, amely antioxidáns hatásáról híres és gátolja az öregedést. A kézkrém kiszerelése nagyon praktikus, könnyen elfér bármelyik női táskában.

Ajkaink megmentője

Kezeink mellett ajkainkon is nyomot hagy a téli hideg, hiszen itt a legvékonyabb a bőr, amit a szél könnyen kiszárít. Az ajkakban nem találhatók faggyúmirigyek sem, ezért fokozott figyelmet igényel ápolása, hiszen a cserepes ajkak nem nyújtanak szép látványt, ráadásul a rúzs vagy szájfény sem mutat rajtuk esztétikusan.

Hasznos tippek téli ajakápoláshoz:

  1. A matt rúzsok még jobban szárítanak, télen válasszunk inkább krémes textúrájút!
  2. Hetente egyszer radírozzuk le ajkainkat! Tökéletes megoldást jelent, ha átdörzsöljük a fogkefénkkel!
  3. Mindig legyen a táskánkban egy ajakápoló!

Erre a legjobb megoldás az ARTISTRY Signature Color Clear Balm változata, mely különleges SPF 15 UVB/UVA-fényvédőt is tartalmaz. Az ajakbalzsam intenzív, mélyhidratáló összetevőivel és E-vitamin tartalmával hozzájárul az ajkak megfiatalításához és puhábbá tételéhez. A termék ráadásul bőrgyógyászatilag tesztelt és illatanyagot sem tartalmaz.

Kapcsolódó cikkek:

Kézápolási tippek a télre Lilutól

Téli kényeztetés a fürdőszobában

A csúf igazság: minden a külsőségekről szól


MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ