Fényből épített rózsaablak parafrázis, kézi szkenner segítségével készített fotókönyv portrék százaiból, trágár szappanszavak vagy épp saját képregényhősök sajátosan installálva – egy Légvonalban. Frissen végzett vagy idén végző hallgatók válogatott munkáiból nyíltkiállítás 2016. január 26-án a Műcsarnok#Boxban. A különböző műfajokban és eljárásokkal alkotó fiatalokra jellemző a különféle médiumok közti átjárás természetessége ‒ valamennyien az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Intézetéhez kötődnek, s e kiállítás jól tükrözi az intézetben folyó autonóm tervező- és képzőművészeti képzés eredményeit.

A Műcsarnok#Box sötét és világos termeiben a meditatív hangvételű installációk mellett videómunkák, generált és sajátos látásmódot tükröző illusztratív grafikák, valamint egyedi koncepciójú fotográfiai projektek is láthatók. Biztos alapként van jelen a designgondolkodás, mint a kortárs vizualitás meghatározója. Legyen szó akár animációról a webdesign részeként, stencilként újraértelmezett tipográfiáról, tervezőgrafikai arculat részére felépített installációról vagy interaktív szociológiai viselkedés-generátorról.

A Légvonalban című kiállítás az önálló szakmai és emberi létezéshez vezető utat igyekszik felmutatni, még ha ez az út nem csak tökéletes és nem csak unikális munkákat szül is. Itt sokszor találkozhatunk a változattal, az újrajátszással, a remake-kel, a parafrázissal – április 3-ig a Műcsarnok#Boxban.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ