Világszerte több száz női sportoló vett részt az adidas új speciálisan nőknek gyártott modelljének fejlesztésében. Egy olyan új női futócipővel jelentkezik a német sportóriás, amely a legtöbbel ellentétben nem egy férfi futócipő átalakított változata, hanem egy direkt a nők igényeire szabott darab.

Évekig fejlesztették a PureBOOST X női futócipőt, amely ettől a héttől már Magyarországon is kapható. A nőktől nőknek fejlesztett cipő formája karcsú, de a legkülönbözőbb lábtípusokhoz is idomul és küllemében is megfelel a jelenlegi trendeknek. A cipő BOOST habkapszulák ezrein fekszik, melyek minden lépésnél energiát biztosítanak a futáshoz. Olyan futó klasszisok fogják idén viselni a cipőt, mint Jessica Ennis-Hill olimpiai és világbajnok futónő, vagy a bahamai sprinter Shaunae Miller. „A női atlétákkal való közös munkával töltött években a leggyakrabban kapott visszajelzés az volt, hogy egy olyan futócipőre lenne igényük, amelynek energiája lépést tart viselője teljesítményével. A PureBOOST X az innováció és a stílus egy olyan ötvözete, mely megfelel a sokoldalú modern női sportolók igényeinek” – mondta el az adidas új modelljéről Végső Péter brand marketing manager.

A PureBOOST X egy szembetűnő újítást is tartalmaz: a cipőtalp középen ívesen elválik a cipőtesttől, újszerű élményt biztosítva ezzel viselőjének. Ez az alkalmazkodó, lebegő ív feszességet kölcsönöz a cipőnek és gondoskodik róla, hogy a láb kisebbnek tűnjön, ugyanakkor a futáshoz is támogatást nyújt. Az ív mellett a hálós rendszer tesz róla, hogy a cipő azt az érzetet keltse, mintha a saroktól a lábujjig átölelné a lábat – ugyanakkor ez a rendszer felel a rugalmasságért is, hiszen ennek köszönhetően a cipő idomul viselője eredeti lábformájához.

A cipő nem csak a futók számára lesz alapmodell az idei évben. „A Pureboost X kiemelt figyelmet kap majd Rióban a Nyári Olimpiai Játékokon, ahol a női sportolók legjobbjai ebben lépnek majd fel a pódiumra. Reméljük számos magyar olimpikonnak is megadatik majd ez a lehetőség” – emelte ki a modell relevanciáját Császári Attila, sport marketing manager.

A PureBOOST X kollekciót két Stella McCartney által tervezett darab teszi teljessé, melyek küllemükben megfelelnek a jelenlegi trendeknek. A világhírű tervezőnő modelljei ötvözik Stella stílusát az adidas innovációival, egy olyan elegyet alkotva így, mely a futásban és a stílusban sem ismer kompromisszumot. Ezekkel kapcsolatban a dizájner elmondta, a női atléták energiáját jelenítik meg, és „a termék célja az is, hogy olyan önbizalmat kölcsönözzön, melynek köszönhetően viselője újra és újra képes lehet túlszárnyalni korábbi legjobbját. A PureBOOST X lehetővé teszi a női sportolók számára, hogy szilárd eltökéltséggel teljesítsenek, anélkül, hogy áldoznának a stílus oltárán – tette hozzá. A PureBOOST X tehát egy a kor igényeinek minden tekintetben megfelelő női futócipő, melynek az egyedi stílus épp úgy erénye, akárcsak a futás kényelmét növelő innovációk. A modell február 3-án került a boltokba.

Kapcsolódó cikkek:

Tűsarkakra fel! – Íme a 2016-os alkalmi cipőtrend

Tökéletes az időzítés a fiatalodásra!

Februárban nyit a főváros legmenőbb edzőterme

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ