Idén a jótékonyság is fontos szerepet kap a Style Awardon. Az InStyle magazin öt jelöltje közül az olvasók dönthetik el, hogy ki nyerje el a jótékony sztár elismerést. A Kele Clothing, Sena, Weisz Fanni, Szabó Kimmel Tamás, valamint Kovács Patrícia pályázhat a megtisztelő címre.

A jótékonyság elengedhetetlen részét képezi a művészvilágnak, a társadalom érzékenyítésében nagyon fontos, hogy szerepet vállaljanak azok a hírességek, akiknek munkásságát, akár több tízezren követik, akik példaképként szolgálnak sokak számára. Az InStyle magazin most rájuk szeretné irányítani a figyelmet, és elismerni munkájukat, ezért hozta létre a jótékony sztár kategóriát. A jelöltek között szerepel Kovács Patrícia is, aki a SUHANJ! Alapítvány alapítójaként vallja, hogy a mozgás mindenkié.

Megosztjuk a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal és többet kapunk tőlük, mint amennyit mi magunk adunk. Erőt, motivációt, örömet. Jótékonykodni nem csak pénzzel tudsz, hanem az időddel, önkéntes munkáddal is” – hívta fel a figyelmet a színésznő, aki a szervezet közel hatéves munkájának elismerését is látja a jelölésben. – „Sokszoros maratonista férjem külföldi versenyeken látott hasonló csapatokat, ő volt az ötletgazda. Elsőre beleszerettem. A pasiba is, meg később ebbe az ötletébe is. Az alapítvány mindennapi munkájában ugyan nem veszek részt, de társalapítóként vannak feladataim, így mellette korlátozottan jut csak időm más jellegű karitatív elfoglaltságokra. Ha viszont a családon belüli erőszak elleni kampányokról, vagy éppen az állatvédelemről van szó, igyekszem jól használni az ismertségemet – fejtette ki Patrícia.

Hasonlóképp vélekedik Szabó Kimmel Tamás is, aki reméli, hogy követőinek és rajongóinak köszönhetően még több emberhez eljutnak gyermekvédelmi törekvései. „Lassan két éve vagyok az UNICEF önkéntese, aminek célja az elesett és bajban lévő gyerekek megsegítése. Vettem már részt gyermekbántalmazás elleni plakátkampányban és a bántalmazott gyerekek történeteit megismertető felolvasóesten is, emellett óraadója vagyok az Ébresztőóra elnevezésű programnak, amelyben egy gyermekjogi szakértővel közösen tartunk előadásokat az iskolákban a gyerekek jogairól. Vallom, hogy ők a világon a legfontosabbak, hiszen a problémákra a megoldást nem a berögzült dolgok mentén gondolkodó jelenlegi felnőttek, hanem a jogaival, lehetőségeivel és kötelezettségeivel tisztában levő, felelős gondolkodású új generáció fogja megoldani” – mutatott rá a színész-műsorvezető, aki a Kele Clothing, Sena, Weisz Fanni és Kovács Patrícia mellett szintén esélyes az év jótékony sztárja elismerésre az Style Awardon.

Kapcsolódó cikkek:

Zenetévéhez igazoltak az angyalok

A sztárcsajok is az egészséges nasira esküsznek

A magyar sztárok a nagymacskákkal vannak

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ