Az FTC-t (Fine Thread Contouring) vagyis a finomszálas kontúrozást az arcfeszesítés, ráncsimítás mellett immár a test kontúrjainak helyreállítására, alakformálásra is nagy sikerrel használják.

A nyugati kultúrában bőrfeszesítésre használt szálbehúzás a távol-keleti gyógyászat egyik évezredes módszere, ahol a szálbehúzás célja egy adott testrész illetve terület működésének helyreállítása, egyúttal az életenergia szabad áramlásának biztosítása. A szálbehúzás jótékony hatásai közt szerepel a stressz csökkentés, a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növelése, fájdalomcsillapító hatás, immunerősítés, nyirokkeringés élénkítése, az elasztin és kollagén termelés serkentése, gyulladáscsökkentés, izomstimuláló illetve izomlazító hatás. Nagy hagyományokkal rendelkező, elterjedt módszerről van tehát szó, amelyet idővel a szépségipar is felfedezett magának.

A függőhíd kábeleihez hasonlóan az FTC szálak úgy vannak kialakítva, hogy új pozíciójában tartsák a bőrt és támasztó szerkezetet képezzenek, mely új kollagén és elasztin termelését serkenti. Az FTC felszívódó szálas kontúrozás nem igényel altatást, kórházi tartózkodást vagy hosszú felépülést – azonnali eredményt ad, és a beavatkozást követően 3 hónap elteltével éri el maximumát a kollagén fokozott termelésének következtében. A biokompatibilis szálak serkentik a fibroblaszt sejteket, melyek a kollagén termeléséért felelősek. Ráadásként a szálak a bevezetési pontoknál akupunktúrás hatással is bírnak. Ez segíti a növekedési faktorok kibocsátását melyek további kollagéntermelést indukálnak, a bőr tartószerkezetét tovább erősítve. A szálak mintegy 6 hónap alatt maradéktalanul felszívódnak, de a beavatkozás eredménye 2-3 évig tart.

A finomszálas kontúrozás egy nagyon sokoldalú kezelés: alkalmas a fiatalos kontúrok visszaállítására minden olyan területen, mely ki van téve a megereszkedésnek és volumenvesztésnek a fogyás, elégtelen izomtónus vagy az öregedési folyamatok hatására. A szemöldök, orcák, toka és nyaki terület feszesítése mellett az FTC alkalmazható különböző testrészek fiatalos tónusának visszaadására, mint például a dekoltázs, mellek, felkarok, térd, has vagy belső comb. Ez a kezelés remekül működik együtt az Aqualyx zsírbontó injekcióval.

FTC kezelés alkalmazható vállizom problémák kezelésére is, mivel mély izomrelaxációt idéz elő – ez a relaxált állapot biztosítja egyébként a bőr sima megjelenését! A szálak hossza és vastagsága a kezelendő terület szerint változhat. Az orvos a konzultáció során az egyedi bőrállapotot és elérni kívánt célt figyelembe véve határozza meg a szálak számát és összetételét a legjobb eredmény eléréséhez.

A Fine Thread Contouring Magyarországon elsőként a Royal Clinics orvos-esztétikai központban volt elérhető, ahol azok az orvosok végzik el a beavatkozást, akik oktatják is a módszert. Bővebb információ: www.royalclinics.hu

Kapcsolódó cikkek:

A szépség belülről fakad

Lendülj formába – kezdd a bőröddel!

Regeneráld a bőröd a tél után 5 lépésben!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ