Az év legnagyobb somlói kóstolóját rendezi a Somlói Borok Boltja a Gellért Szállóban, ahol április 8-án húsz somlói borász kínálja több mint nyolcvan féle borát. Az esemény díszvendége Somló ikonikus borásza, az idén 90 éves Fekete Béla bácsi.

Már a rómaiak is felfedezték Somló kiváló adottságait, és Mátyás király sem vetette meg az ott termelt borokat. Ha most nem is a kútból, mint anno a visegrádi várban, de palackok tucatjaiból fog folyni Somló leve a Danubius Hotel Gellértben, ahol ezúttal az év legnagyobb somlói kóstolóját rendezik. Ráadásul a legautentikusabb kínálattal, hisz’ helyi borászok töltögetik majd a poharakat, s a bársonyos tanninok, intenzív gyümölcsaromák, erős savgerincek és hosszú lecsengésű, mandulás utóízek mellé bizonyára egy-egy történettel is kiegészül minden egyes korty.

A somlói borászok mellett meghívott vendégek is érkeznek, így Takács Lajos és Zsirai Kata Tokajból, Laposa Bence, Pálffy Gyula és Török Csaba pedig a Balatoni borvidékről. A különleges alkalomnak különleges díszvendégei is: jön Fekete Béla bácsi, a “nagy borász, a somlói ász” és felesége, Bori néni

A délután során borszemináriumok is várják a vendégeket. S akik megéheznek, azok az erre az alkalomra összeállított gasztrokínálatból válogathatnak majd.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ