Az eset még márciusban történt, az egykori Csepel Művek területén. Szerencsére azonban aggodalomra semmi ok. A mentők népszerű szóvivőjét az Országos Mentőszolgálat Alapítvány legújabb kisfilmjének forgatásán a Valami Amerika 2-ből és az alapítvány „Tartsd életben!” című újraélesztési kampányfilmjéből ismert Bala (Csuja Imre) és testőrei által érte az inzultus.

A történet ott folytatódik, ahol tavaly abbamaradt

„Pofon egyszerű, neked is menni fog, tartsd életben, legyél te is életmentő!”, ezekkel a szavakkal fejeződik be az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2015 februárjában indított, „Tartsd életben!” című nagysikerű edukációs kampányfilmje. A laikus újraélesztést népszerűsítő kisfilm eddigi gyorsmérlege: jó pár megmentett emberélet, javuló újraélesztési tudás, több mint 2 milliós nézettség az internetes videómegosztókon és komoly szakmai elismerések.

„Nekünk sokat számít”

„Nagyon örültünk a minden várakozást felülmúló eredményeknek, ígértük a folytatást, ami most el is készült” – ad tájékoztatást dr. Czakler Éva, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke, mentőorvos, aki maga is szerepet vállalt az új epizódban. Herendi Gábor rendező és az alkotói stáb további szereplőkkel, közöttük Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével kiegészülve ott folytatta a történetet, ahol az tavaly abbamaradt. Az „1% – Nekünk sokat számít” névre keresztelt új szpot ezúttal a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlására fókuszál. A kisfilmmel együtt nyilvánosságra hozott werkfilmből nem csak a forgatás részleteibe kapunk betekintést, azt is megtudhatjuk, miért számít sokat a mentőknek az 1%.

Az életmentés közös szívügyünk

„755 mentőegység és 7800 mentődolgozó küzd azért, hogy mindenkihez időben érkezzen a segítség. Az Országos Mentőszolgálat működtetése ugyan állami feladat, de az, hogy a mentőknek mindig a legkorszerűbb eszközök álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, közös felelősségünk” – mondja Győrfi Pál szóvivő. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az 1% felajánlók és a magánadományozók segítségével mindehhez évente 150-200 millió forintos nagyságrendben járul hozzá. Jelenleg átadás alatt áll 5 db LP-15 típusú defibrillátor, 10 db gerinchordágy és 10 db lélegeztető berendezés 68,7 millió forint összértékben, valamint folyamatban van 23 db Lucas2 típusú mellkasi kompressziós berendezés és 5 db mentőorvosi kocsi megvásárlása, összesen 128 millió forint értékben. (további részletek: http://mentoalapitvany.hu/eredmenyeink.php?ev=0).

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ