Lara Fabian kanadai énekesnő világszerte óriási népszerűségnek örvend, hangjának ereje, merészsége és technikai virtuozitása elbűvöli a közönséget. Dalai folyamatosan vezetik a slágerlistákat, a rajongótábora óriási, platina- és aranylemezek fémjelzik pályáját.

Lara Fabian – akit a média évekig Céline Dion-nal mért össze – fontosnak tartja kiemelni, hogy bár őt popénekesnek tartják, a zenéje nem pusztán csak pop, felfedezhető benne a klasszikusoktól kezdve a rockon át, egészen a country is. Stílusa kortárs pop/rock, francia pop, euro-pop.

A belga-olasz származású Lara Fabian lemezei eddig világszerte több mint 20 millió példányban keltek el. A zeneszerzőként és szövegíróként is alkotó Lara 1978 decemberében kapott egy zongorát a szüleitől, ami meghatározta a sorsát, 1988-ban már ő képviselte Luxemburgot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol negyedik helyezést ért el. Első áttörő sikerét 1994-ben a Carpe Diem című lemez hozta meg,

1997-ben a Pure c. lemeze Franciaországban több mint 2 millió példányban kelt el, Félix-díjat kapott a legnépszerűbb lemez kategóriában. Első kanadai énekesként részesült abban a megtiszteltetésben, hogy megformázták és kiállították képmását a Viaszmúzeumban. Következő lemezének címadó dala 1999-ben azonnal a slágerlista első helyére ugrott, 2001-ben megjelent Nue c. albumával pedig megmutatta, hogy mennyire sebezhető, törékeny és őszinte.

A 2002-es DVD-n, amely a legnagyobb slágerei válogatása, a “Je t’aime” című dalt végig vele együtt zengi a több tízezres közönség, de az eredeti ”Je t’aime” (Szeretlek) helyett a rajongók azt énekelték, hogy “On t’aime” (Szeretünk).

2005-ös albuma Franciaországban és Belgiumban is platinalemez lett, az óriási sikert az „Un regard 9″ világturné követte, ahol százezrek vettek részt a koncertjein. 2011-ben Lara tévénézők millióinak énekelt az Ázsia Téli Játékok megnyitó ceremóniáján, majd Le Secret címmel jött ki a következő albuma 2013-ban. A 2014-es és 2015-ös teltházas észak-amerikai és európai koncerteket követően Lara 2015-ben jött ki az új lemezével, amely immár az énekesnő tizenkettedik albuma.

Lara mindeközben olyan francia énekesnőknek is írt dalokat, mint Chiméne Badi, Nolwenn Leroy és Myriam Abel, és a saját számai mellett szívesen énekli Charles Aznavour, Edit Piaf, vagy Barbara Streisand dalait is.

A világszerte ismert és elismert Lara Fabian Magyarországon is óriási népszerűségnek örvend. Hatalmas rajongótáborában már szinte fanatikusokkal is találkozhatunk. Domsa Mihály 2013-ban döntötte el, hogy magánemberként szervez egy Lara Fabian koncertet Budapesten. Személyes küldetésének érezte, hogy felkutassa azokat a producereket, akik meghívják Magyarországra az énekesnőt, hogy a magyarok is megismerjék a csodálatos előadóművészt. A blogjában, http://larafabianbudapesten.blog.hu/ a koncertszervezés örömeiről, nehézségeiről ír.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ