A Nevem Pilgrim fogcsikorgatóan izgalmas könyv egy versenyfutásról az idővel, melynek tétje a ma ismert világ elpusztítása vagy megmentése. A szaúdi férfi arra készül, hogy elsöpörje a föld színéről Amerikát, harc nélkül – egy vírussal, amelynél nincs pusztítóbb, és amelyre nincs ellenszer… Egyetlen ember állíthatja meg, a valaha volt legjobb kém, aki földrészeken át üldözi ellenfelét, de mindig egy lépéssel mögötte jár. A nemzetközi bestseller áprilisban magyarul is megjelenik.

A Pilgrim fedőnév egy férfit takar, aki nem létezik. Nincs családja, nincs múltja, jövője, de még csak valódi neve sincs. Ő a valaha volt legjobb titkosügynök, aki visszavonulása után meghatározó könyvet ír a törvényszéki orvostanról, mielőtt végleg eltűnik. Könyve alapján azonban a nyomára bukkan a new yorki nyomozó, Ben Bradley, és szakértőnek kéri fel egy gyilkossághoz – amelynek az elkövetője mérnöki precizitással másolt le egy Pilgrim könyvében leírt esetet.

Pilgrim megkapja utolsó megbízatását: el kell kapnia egy szellemet, aki megsemmisüléssel fenyegeti az Egyesült Államokat. Ellensége, a Szaracén arctalan, nyom nélküli árnyék. Istene nevében gyilkol, de motivációja személyes: a bosszú meggyilkolt apjáért és feleségéért. Nem válogat az eszközökben, kegyetlenül öl, hogy véghez vigye végzetes tervét, amelynek következtében Amerika lakosságát rövid időn belül teljesen kipusztítja egy ellenszer nélküli vírus.

Kezdődik a nyaktörő, életveszélyes nyomozás Amerikán, a Közel-Keleten és Európán át. Látszólag nincs kapcsolat a new yorki szállodai szoba kádjában savban fekvő, ujjlenyomat és fogak nélküli nőben; az afgán hegyekben, oltott mészben talált holttestekben vagy a török üdülővárosban szerencsétlen balesetben elhalálozott milliomosban – mégis az eseményekben rejlő összefüggés lehet a kulcs a végső győzelemhez.

A hátborzongatóan izgalmas és fordulatos thriller egyetlen percre sem nyugtatja meg az olvasót, a történet beszippant, és nem enged el, míg a végén egy nem várt, meghökkentő csavarral teljesen váratlan irányba mozdítja el az eseményeket. A New York Times bestsellerét nemhiába nevezik a lapok korunk legizgalmasabb kémregényének, páratlan thrillernek.

Kapcsolódó cikkek:

Szlovákul szeretni

Varázsold magad pozitívvá!

Fejleszd a gyereked érzelmi intelligenciáját!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ