Túllépett az első X-en az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. Pünkösdkor, május 14-15.-én 11. alkalommal rendezi meg a Bolyhos Pálinkafőzde az ország legnagyobb regionális pálinkaünnepét. A kétnapos rendezvény leginkább várt eseménye a szombat esti Hooligans koncert lesz. A fesztivál ingyenesen látogatható.

Amikor 2006-ban a Bolyhos márka tulajdonosai eldöntötték, hogy fesztivált hoznak tető alá az ágyaspálinkának, akkortájt alig rendeztek hazánkban pálinkafesztivált, de gasztrofesztivál sem esett minden napra, mint manapság. Áldozatos szervezőmunka, sok-sok remek koncert és a közönség kitartása vezetett el odáig, hogy az első 10 évben a közben kétnapossá nőtt Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál látogatói létszáma elérte a 150 ezret.

„Azt tudtuk akkoriban, hogy a pálinkát közel kell vinni a fogyasztókhoz, hittünk abban, hogy a gyümölcspárlatok remek italok, szerethetőek, és ha szerethető programokkal körítve kínáljuk, akkor sikeres lehet egy pálinkafesztivál. Az lett. A reményeinknél sokkal sikeresebb, aminek persze nagyon örülünk. Az elmúlt években telített lett a pálinkapiac, minden új értékesítési csatornáért meg kell küzdeni, a főzdék gondjai ellenére szerencsére a pálinka népszerűsége megmaradt. Mint ahogyan az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválé is. Az, hogy a két nap alatt, most már évekre visszamenően 20 ezer embert meg tudunk mozgatni, az ország számos pontjáról el tudjuk hozni egy 2600 fős településre, nem csak a mi sikerünk, a pálinkáé is” – mondta Bolyhos Zoltán a fesztivált rendező Bolyhos Pálinkafőzde tulajdonosa.

Ebben az évben ismét két „önálló” napra bontható a fesztivál. Az első középpontjában a pálinka és a kulturális programok lesznek, este a fő attrakcióval a Hooligans koncerttel – az együttes országos turnéjának egyik állomása Újszilvás. Másnap tartják a Riska Napot, ami persze nem jelenti azt, hogy aznap a felnőttek csak tejet ihatnak, pálinkát nem. Dehogynem, csak éppen a délutáni programokon a teljes család is részt vehet. Megnézhetik a gyerekek a Répa Retek Mogyoró Együttes fellépését, hogy aztán a felnőttek Kis Grófo, Kefír és Csordás Tibi buliját követően kora este a Kozmix koncerten tapsoljanak, és éjszakába nyúlóan élvezzék D. J. Dominique és Sterbinszki fergeteges partiját.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ