Közeledik a nyár, és bizony ilyenkor nem mindegy, mit művelsz a frizuráddal. A napfény, a száraz levegő vagy éppen a tengervíz – ezek mind-mind megviselik a hajszálakat. Fogadj meg néhány tanácsot annak érdekében, hogy a hajkoronád nyáron is a legszebb pompájában tündököljön!

A haj védelme nem a hajmosásnál kezdődik, hanem már a boltban, hiszen itt választod ki a sampont. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, hogy melyik terméknek szebb a csomagolása, vagy melyik jobb illatú, és figyelj oda arra, hogy milyen hajtípusra ajánlják. Ha száraz a hajad, az könnyebben töredezik és korpásodik is – ilyenkor válasszunk olyan készítményt, ami ezeket előzi meg.

A gyakori hajmosás gyorsan zsírosodóvá és roncsolttá teszi a hajszálakat, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire káros. A heti két alkalom éppen elég, ha közben nem vagy elégedett a frizuráddal, használj szárazsampont!

A hajad azonban nem csak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett készítményekkel ápolhatod, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is fontos volt a nők számára a tökéletes megjelenés részeként a szép frizura. Olyan csodaszereket is bevethetsz hajápoláskor, amelyeket egyébként inkább a konyhádban tartasz a mindennapokban. A zöldtea például utánozhatatlan csillogást és ragyogást kölcsönöz a hajszálaknak, és elég csupán heti egyszer lecserélned rá a samponod. Bármilyen meglepő, de az ecet és a sör is hasonlóan jótékony hatásokkal bír, ha a fénylő hajzuhatagról van szó.

A tökéletes frizura elengedhetetlen része: a szárítás és formázás! A szakértők óvva intenek attól, hogy vizes hajjal feküdj le, az éjszakai mocorgás ugyanis töredezetté és szálkássá teszi a hajszálakat, így bármennyire is fáradt vagy, jobb, ha megszárítod. Bár sok helyen olvasni arról, hogy a hajszárító is roncsolhatja a hajszálakat, szerencsére emiatt már nem kell aggódnod, hiszen a Remington PROtect hajszárító a nevéhez hűen éppen a hajmegóvására helyezi a hangsúlyt. A forradalmian új ThermoCare technológia extra védelmet biztosít a hajformázás során fellépő esetleges károsodásokkal szemben, úgy, hogy közben nem kell kompromisszumot kötnöd a tökéletes megjelenésben sem.

A hajszárító gyorsabban, de alacsonyabb hőfokon szárítja a hajat, melynek köszönhetően az nem károsodik. Bár gyengédebben bánik a hajszálakkal, a formázás épp ugyanolyan hatékony lesz, mint bármelyik másik nagyteljesítményű készülékkel. Mindemellett pedig még csillogóbb és ragyogóbb frizurát kaphatsz, köszönhetően a légkimeneti rácson található keratin, argán-, és makadámia olajos betétnek.

A száraz, meleg idő, a tengerparti nyaralások vagy éppen a párás idő közeledtével érdemes betartani ezeket a szabályokat, hogy a frizurád mindig tökéletes maradjon!

Kapcsolódó cikkek:

Mi már tudjuk, hol szerzed be az év legdögösebb ruháit!

Német bikini hódít idén a Magyar Tengernél

Hódíts focista-stílusban!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ