TifAni FaNelli a világ legszerencsésebb nője. Menő állása van egy nagy női magazinnál, csodás lakásban él,  vőlegénye, a szívdöglesztő Luke pedig odavan érte. Aninak minden oka megvan a felhőtlen boldogságra – vagy mégsem?  Miért hánykolódik éjjelente ártatlanul? Milyen titok nyomasztja? Mi köti össze a regény  főhősét a szerzővel? A Szerencse lánya című könyv  a világ számos országában hatalmas siker, hamarosan film készül belőle.

Sikerben és boldogságban úszik TifAni, becenevén Ani, egy vezető női magazin újságírója. A lány 28 éves korára elérte, amiről sokan csak álmodnak: remek állás, anyagi biztonság, menő lakás és szerető vőlegény. Kívülről nézve álomszerű az élete, készül az esküvőjére. Látszólag célba ért, története ott kezdődik, ahol a legtöbb romantikus film és regény befejeződik: boldogan élnek, míg meg nem halnak… A felhőtlen boldogság álarca mögött Ani minden éjjel retteg. Eltitkolt múltja nem ereszti – még önmagának sem vallja be őszintén, mi történt vele tizenévesen.

A kamasz TifAnit iskolatársai bántalmazzák, méghozzá csoportosan. A szeretetre és elismerésre vágyó kislány megsemmisül, addigi élete összedől. A romokból egy céltudatos nő épül, aki azonban csak a látszatnak él, és képtelen az igazi boldogságra.

Az esetet senki nem kezeli erőszakként. Nincs áldozat, nincs bűn és nincs büntetés – és TifAni számára nincs feloldozás. Mit tesz a felnőtt, sikeres nő, milyen eszközökhöz nyúl, hogy legyőzze a múltjából kísértő démonokat? Helyrehozhatók-e a lélek sérülései több, mint egy évtizeddel később?

A Szerencse lánya szerzője, Jessica Knoll többet tud könyve főszereplőjének gyötrelmeiről,  mint azt bárki gondolta volna. A szerző nemrég vallomást tett – elárulta, hogy főhőséhez hasonlóan ő maga is szexuális erőszak áldozata volt tizenévesen, és úgy, mint Aninak, neki is hosszú évek kellettek ahhoz, hogy ezt saját magának bevallja és nyilvánosan felvállalva harcolni kezdjen a saját, és nők millióinak igazáért. A Szerencse lánya nem dokumentumregény, de szerzőjének és főhősének sorsa összeforrt, és erőt adhat mindazoknak, akik érintettek ebben a máig sokszor elbagatellizált, agyonhallgatott, gyakran az áldozatot hibáztató bűntettben.

A Szerencse lánya 2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller. Sikerét sokan a Holtodiglanéhoz mérik. Jessica Knoll évekig volt egy női magazin főszerkesztője, ma New Yorkban él férjével, és a második regényén dolgozik. A könyv megfilmesítésének jogait Reese Witherspoon vásárolta meg, a forgatókönyvön a szerző dolgozik.

A regény tartalmából:

A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.

DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA

Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől…

A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?

Kapcsolódó cikkek:

Mikor múlik el a szerelem?

Lakatos Levente újra a csúcson!

A könyv, ami mellett A szürke ötven árnyalata piskóta!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ