A balatoni nosztalgiázások legkedveltebb helyszíne, a siófoki nagystrand idén megújulva, naplemente partikkal és koncertekkel, PLÁZSként éled újjá, a homokot pedig a legnépszerűbb előadók koncertjein söpörhetjük a talpunkkal. Júniustól-augusztusig a parti a PLÁZSon van.

Nappal a vízi örömöknek, a strandolásnak és a pihenésnek, éjszaka pedig a féktelen bulizásnak ad terepet a PLÁZS, ahol a zenei programok rajtszalagját a WellHello elnökei vághatják majd át június 18-án. A hashtag használat hazai rekordereinek koncertjén már legfrissebb, A város szemei című dalukra “zuhanhatunk egymásba”.

Valami lesz a levegőben július 2-án, amikor is sokat mondó, Ülni. Örülni. Megőrülni. című, negyedik nagylemezével Siófokra érkezik a Halott Pénz, hogy rock and roll attitűddel előadott rap dalaikkal pezsgést hozzanak a forró nyári éjszakába.

Ingyenes koncerteken bulizhatunk július 8. és 10. közötti hétvégén: pénteken Kasza Tibi, szombaton pedig Korda György és Balázs Klári lép színpadra. Kasza Tibi nem csak showmanként vagy zsűriként aktív, de dalaival is elsöprő sikere van a nagydumás énekes-dalszerzőnek, aki természetesen most sem hagyja majd otthon humorát. Csak úgy, ahogy az örökifjú, örök vidám Korda házaspár sem, akik lassan elmaradhatatlan fellépői az egyetemista buliknak örökzöld dalaikkal, pont úgy, ahogy egy igazi balatoni nyárnak. A fergeteg party-n Dj Dominique társaságában lépnek fel.

És bár a júliusi fellépők listája még közel sem teljes, azt biztosra vehetjük, hogy a hónapot a drum and bass koronázatlan királyai, azaz a Brains zárja július 30-án, akik akkora hévvel vetik bele magukat minden koncertbe, mint ahogy a hullámok csapkodnak a szörfdeszka alatt. A megállíthatatlan bagázs nem rég jelentette meg JumoDaddy-vel közös All Eyes On Me című bulizós dalát, melyre mi is rázhatjuk majd.

Az augusztus a retro és a kerek évfordulók jegyében fog telni a Balaton fővárosában: a Hooligans 20 éves, Rúzsa Magdolna 10 éves jubileumi koncertsorozatával vág bele az éjszakába, lesz balatoni Retro Láz, TNT és Demjén Ferenc nagykoncert is.

Augusztus 5-én a Hooligans csap a húrok közé, Best Of koncertjén. Az egy tucatnál is több aranylemezzel büszkélkedő banda az olyan alapművek mellett, mint a Királylány vagy a Félember, várhatóan a júniusban érkező, Igaz Történet című albumról is bemutat néhány számot.

Rúzsa Magdolna, az aranytorkú énekesnő mezítláb dalolva tűnt fel a Megasztárban, 10 évvel később pedig dupla Aréna koncerttel nyűgözte le közönséget. Ennek ellenére ugyanolyan őszintén és szívből jövően énekel, mint annak idején, bensőséges dalaihoz pedig kiválóan passzol a csillagos égbolt és a víz halk csobogása, melyről augusztus 12-én magunk is megbizonyosodhatunk.

A haverokkal való közös nyaralás hangulatát idézi meg a Nagy balatoni Retro Láz augusztus 13-án, a Total Dance szervezésében, akik ezúttal a Balaton-parton engedik ki a ’90-es évek házibulijainak szellemét a palackból. És ha már nosztalgia, 19-én egy este tudhatjuk a házban a Kozmixot és a TNT-t, akik tavaly vették fel ismét a mikrofont, de egyből robbantottak időtálló darabjaikkal. A Kozmix pedig teli torokból éneklős slágerei mellett új dalokkal is készül: tavaly megjelent Eklektika című lemezükre perdülhetnek össze a testek.

Augusztus 27-én elindul a Szerelem vonat Siófokra, ahol sajtból lesz a Hold, Peti pedig hatalmas Iskolatáskával áll majd a ház előtt képzeletünkben Demjén Ferenc koncertjén. A kiváló dalszerző-előadónak köszönhetjük ugyanis a fent említett slágereket, aki idén ünnepli 70. születésnapját. A magyar könnyűzene meghatározó figurája évtizedeket átívelő dalaival rántja egy helyre aput, anyut, gyerekeket és nagymamát.

Fotók: sxc.hu

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ