Itt a nyár, sokan most kezdenek könnyed, gyors fogyást ígérő diétákba. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a rövid távú eredménynél sokkal fontosabb a teljes életmódváltás, az egészséges életvitel hosszú távú elsajátítása. Hogyan érhető el mindez úgy, hogy nemhogy nem kell lemondani a finomságokról, de egyenesen édességeket kell fogyasztanunk? A megoldás a turmixdiéta!

A tejes turmixokat szinte mindenki szereti, sokunk gyerekkorát idézik a cukros, cseppet sem egészséges finomságok. A Karcsúsító turmixok a hagyományos turmixok alternatíváit mutatja be: az egyszerűen elkészíthető, állati-eredetű tejtől mentes turmixokat vagy más néven smoothie-kat.

A most megjelent könyv a részletes turmixprogram bemutatása előtt egy rövid teszttel segítséget nyújt, hogy eldönthessük, melyik fogyókúrás csoportba tartozunk: a könnyedbe, a középutasba vagy a turbóba. Ezután részletesen ismerteti a karcsúsító turmixok pozitív élettani hatásait, elmagyarázza, hogy szervezetünk számára miért fontosak a különböző vitaminok és vitálanyagok, továbbá megismerhetjük belőle a lúgosítás és méregtelenítés alapszabályait. Emellett praktikus bevásárlólistát is találunk benne, és azt is megtudhatjuk, hogy milyen egészséges alternatívával helyettesíthetjük a sokunk számára létfontosságú reggeli kávét.

A Karcsúsító turmixok számos receptet kínál a csupa gyümölcs turmixoktól az úgynevezett green smoothie-kon át egészen a vadnövényekkel és szuperételekkel (például chia maggal, goji bogyóval és kakaóporral) felturbózott változatokig. A hétnapos turmixprogram fejezetben egy napokra lebontott fogyókúrás programot találunk nem csak turmixokkal, hanem könnyed receptekkel kiegészülve.

A szerző, Chantal-Fleur Sandjal – jól ismerve a hagyományos fogyókúrák buktatóit – könyve végén a jójó-hatás elkerüléséhez, és az ünnepek alatti mértéktelen étkezések nyomainak eltüntetéséhez is ad néhány tippet.

Hogy mi is megtapasztaljuk, hogy milyen ízletesek, édesek és egyszerűen elkészíthetők a turmixok, íme két recept kedvcsinálónak.

Nyár a pohárban – a tökéletes méregtelenítő ital

¼ közepesen nagy görögdinnye (héjastul kb. 60 dkg), ¼ kígyóuborka, 1 marék friss menta, 1 db (lehetőleg bio) citrom, 1 ek. mazsola vagy más édesítőszer ízlés szerint

A görögdinnyét daraboljuk fel a héja nélkül. Az uborkát mossuk meg és vágjuk négyfelé, a menta leveleit tépkedjük le, és szintén mossuk meg. A citrom levét facsarjuk ki, felének héját reszeljük le. Az összetevőket 1 dl vízzel együtt turmixoljuk össze.

Farkaséhség ellen

2 alma, 2 banán, 1 darabka gyömbér (kb. 1 cm-es), 2 ek. chia mag, 2 szem kimagozott datolya

Au almákkat mossuk meg, magozzuk ki és aprítsuk össze. A banánokat hámozás után vágjuk négyfelé, a gyömbért hámozás után (ha biominőségű, nem muszáj) reszeljük le. Az összetevőket 2 dl vízzel turmixoljuk össze.

Tipp: Ha a turmixot fél órára állni hagyjuk, a chia mag megszívja magát, és pudingot kapunk.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ