Bár az egész ország focilázban ég a magyar csapat keddi sikeres első mérkőzése után, a meccsnézést is össze lehet kötni olyan kellemes programokkal, mint egy csülökfesztivál, vagy éppen egy fergeteges tóparti koncert. Mutatjuk mit érdemes csinálni a hétvégén!

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok – június 15 – 18.
Immár 16. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amikor ismét a jéghideg finom sör és a ropogós csülök kerül a középpontba! Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. A békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldövezetében elterülő rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

Pick Up Drive
Romhány június 17-19.
A Pick Up Drive nemcsak egy fesztivál. A Pick Up Drive egy életérzés, egy álom, ami valóra vált. Az amerikai autók szerelmesi szép számmal találnak rendezvényeket Magyarországon, de olyan, mint ez, még egyetlen egy sem volt. A Nógrád megyei Romhányban tartandó Pick Up Drive egy hétvégén keresztül várja az amerikai csodaautók szerelmeseit, a bulizni és szórakozni vágyókat. A fesztivál fellépői is stílusosak lesznek: a három nap alatt olyan zenekarok varázsolják az ötvenes-hatvanas évek Amerikáját a helyszínre, mint a Pedrofon, az Ed Phillips and the Memphis Patrol, a Leonard Pick Up Trio, a Danny Rockabilly, a Naked Truckers, a Fantom feat Danics Dóra, a B15 Rockabilly Band, a Thunder Jack, Kökény Ági és zenekara, valamint Elvis By Tom.

Futball-sziget
Margitsziget – június 10-július 10.
Ha mindened a foci és ki nem hagynál egyetlen meccset sem, akkor idén nyáron a Te helyed is a Margitszigeti Atlétikai Centrumban van, hiszen több mint 40 év után újra kint lesz a magyar válogatott az Európa Bajnokságon. Június 10. és július 10. között egy átlagos családi ház alapterületű, 144m2-es óriáskivetítőn nézheted meg az EB legizgalmasabb meccseit és fogadhatsz kedvenc csapatodra.
Szombaton 6 órától a magyar válogatottért izgulhatunk,akik az izlandiak ellen lépnek pályára!

A Mi Velencénk
Velence – 2016. június 17 – 19.
Az idei nyár egyik legnagyobb zenei eseménye a Velencei Vízi Vár (VVV Strand) területén kerül megrendezésre 2016. június 17 – 19. között. A nyár első vízparti zenei és sportfesztiválja, ami három napon át a legnagyobb hazai előadókkal és idén egyedülálló módon egy külföldi zenekarral is kedveskedik a fesztiválra ellátogató közönségnek. A fesztivál nemcsak a magyar zenészeket kedvelők számára lehet vonzó, mivel a szervezők sport és számos más programmal is kedveskednek a vendégeik részére. A kézműves faluban számos helyi kézműves portékáját ismerhetik meg a fesztiválozók, valamint belekóstolhatnak a magyar fesztivál-gasztronómia ízeibe is.

Tiszavirág Fesztivál
Szolnok – június 14- 18.
Szolnok kulturális életének felpezsdítésére rendezték meg először 2006-ban a Tiszavirág Fesztivált. Szabadtéri színházi előadások, tiszai hajótúrák, különleges zenei programok és a hagyományőrző mesterségeket bemutató park, borházak, borászok kiállítása várja az érdeklődőket immáron 11. alkalommal.

Kolorádó Fesztivál
Sztrilich Pál Cserkészpark, Juliannamajor – június 16-19.
Van egy major Budán, az erdőben. Ahol hangos a fakopáncs és kevés a térerő. Viszont csűrből ropog a technó és frizbitisztás mellett zsong a koncert. Itt, a János-hegy egyik kevésbé ismert gerincének titkos tövében a nyár harmadik hétvégéjén, három napon át lehet nagyokat túrázni, sátrazni, kurrens zenékre vidáman megőrülni, fűszállal a szájban hemperegni, és ezért csak negyed órát kell utazni a Moszkvától. Becsületszavunk cserkészi minősítésű!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ