30 éves jubileumát ünnepli 2016-ban a Danubius Health Spa Resort Bük, a Danubius Hotels Group bükfürdői all inclusive gyerekbarát wellness szállodája. 1986. áprilisi nyitása óta Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb szállodája, elismerésre méltó foglaltsági, minőségi és népszerűségi mutatókkal.  Gyógy-, fitness és wellness szolgáltatási palettájának folyamatos bővülésére az utóbbi öt évben markáns családbarát fejlesztések tették fel a koronát.  A 2012. november 1-jén bevezetett all inclusive üzemeltetés, valamint  a 2012. október és 2013. szeptember között, az Új Széchenyi terv keretében, az Európai Unió támogatásával felépült gyermek élményfürdő és játékbirodalom napjainkra egyértelműen visszaigazolták a több generációs wellness trendekhez való alkalmazkodás sikerét.

A svéd szállótól a wellness oázisig

A svéd szálló, a sporthotel, a kedvenc szállodánk, a wellness oázis – a szálloda számtalan kedves elnevezést kapott az elmúlt három évtized alatt, amelyek szépen mutatják a fejlődés ívét és korszakait.  A svéd hitelkonstrukcióban épült hotel sokáig „ a svéd szálló” néven volt ismert Nyugat-Magyarország egyik legismertebb gyógyfürdőhelyén, Bükfürdőn. Az akkori hatalmas kukoricaföldek között felépített négycsillagos létesítmény a mai napig megtartotta közös helyiségeinek, vendéglátó egységeinek svéd elnevezéseit, mint pl. Nils Holgersson étterem, Wasa söröző, Apothek Drink bar, Björnen, Älgen, Tre Kronor termek. Vannak, akik hatalmas viking bárkára hasonlító építészeti formákat és elrendezéseket is felfedezni vélnek, nem alaptalanul. A skandináv építészeti stílus tágas terei, természetes alapanyagai és meleg színei az évtizedek múlásával sem vesztettek vonzerejükből.
A szálloda már nyitásakor elhíresült sportszolgáltatásainak szokatlanul gazdag kínálatával, innen „ a sporthotel” kifejezés, amely a hosszú évekig használt  Thermal és Sport Hotel névre utalt.  A tenisz, a squash, a bowling, a fitness terem és a különféle mozgásprogramok korlátlan igénybevételi lehetősége már akkoriban megalapozta a mai igazi all inclusive kínálatot, és egyértelműen növelte már a kezdetektől a szálloda vonzerejét, ahol minden egy fedél alatt elérhető, kipróbálható, igénybe vehető.

A klasszikus gyógyszállodának felépített, termálvizes medencével, orvosi szolgáltatásokkal, komplex gyógykezelésekkel és számos fitness lehetőséggel felvértezett, majd a kor elvárásainak megfelelően élménymedencével és szauna világgal gazdagított szálloda népszerűsége gyorsan felfelé ívelt a külföldi kúrás vendégek és a szabadidős wellness vendégek között. Az egyre szaporodó számú elégedett és visszatérő vendég generálta a Van már kedvenc szállodája szlogent, amely elismerés és kihívás is egyszerre, hiszen a szállodához ragaszkodó, lojális törzsvendégek megszerzése és megtartása csakis egyre emelkedő minőségi színvonallal és egyre bővülő szolgáltatási palettával lehetséges.

Élmények vonzásában

A Danubius Health Spa Resort Bükben pihenni napjainkban igazi életérzés. Könnyed, gondtalan, kellemes és élményekkel teli. Pont annyira, amennyire szeretnénk.  Távol a hétköznapok rohanásától, gyönyörű természeti környezetben, a kényelmes szobában, az árnyas teraszon, a bőséges büféasztal közelségében, a zöld parkban, a pihenőágyon vagy sportpályákon telhet aktívan vagy láblógatva a kikapcsolódás. Egy szépítő kozmetikai kezelés, kényeztető wellness masszázs vagy regeneráló gyógykezelés csak döntés kérdése, hiszen minden rendelkezésre áll.  A wellness és szépészeti kezelés kínálat összeállításakor és bővítésekor minden korosztályra és igényre gondolnak, az aromaolajokkal, hévízi iszappal, holt-tengeri sóval, Kaviczky termékekkel végzett arc- és testkezelések segítenek formába lendülni vagy lazítani a szabadság ideje alatt. A bükfürdői szálloda egyedülálló módon, még a gyermekeknek is kínál wellness kezeléseket, masszázst és kádfürdőt, sőt a gyógytornászok aktív közreműködésével mód van a gyakori lúdtalp, allergia és gerinc problémák megelőzésére és javítására.

Oázis a hely, hiszen ki sem kell mozdulni a szállodából, a 8 szint (földszint, -1, 6 emelet, park) annyi teret és lehetőséget ad, ahol elfér minden generáció, együtt közös családi élményeket gyűjtve vagy a saját magára fordított idő minden percét kihasználva. A Danubius Bubbles Club animátorai és kedves sárkányai azonnal belopják magukat a kicsik és nagyok szívébe, hiszen ha a gyerek boldog, a szülő is nyugodtan pihen. Vidám játék, kreatív kézműveskedés, izgalmas vetélkedés, sok mozgás, mini disco szerepel a napi elfoglaltságok között.

A bükfürdői kalamajka

Danubius Hotels Zrt. gondozásában idén tavasszal megjelent Felhőhegyi Balázs Sárkánykalandok I. – A bükfürdői kalamajka című mesekönyve.  A harmadik emeleti titkos szobában kinyílik egy réges-régi tölgyfa szekrény ajtaja, és kis sárkányok bújnak elő belőle. A bátor, nagyevő Drazsé, az éles elméjű Tiko, a makrancos kis Yoyo és bölcs bátyjuk, Dany. A sárkánycsapat hamarosan új barátokra lel, és ezzel izgalmas kalandok egész sora veszi kezdetét. Vajon miféle repülő tolvaj lopja Frici bácsi káposztáit, hova tűnt a kopáncs manók királya és kik rejtőznek a 336b szobában? A megannyi veszély és talány megoldása során új szövetség kovácsolódik Rejtekfölde népei és a hotelben nyaraló gyerekek között. A tét pedig nem kicsi, hiszen Esthajnal királynő mély varázsálomba merült, s Mordbezár, az árnykobold mindent megtenne, hogy megkaparintsa királyságát…

A könyv, amely a valóságban folytatódik! Aki meglátogatja Zsibongóciát, azaz a mese helyszínét adó büki Danubius szállodát, saját szemével láthatja, illetve megtapasztalhatja!  A szálloda zegzugos folyosóin, zsibongó közösségi tereiben és hatalmas kertjében megelevenedik a történet: a szemfüles gyerekek megtalálhatják a 336b szobát, a szállodában bujkáló Sámli manót, Bambarot, a Színfalókat és Kvantusz mestert! A Danubius Health Spa Resort Bükfürdő területén az utóbbi időben megszaporodtak a sárkány-észlelések. Aki nem hiszi, járjon utána!

Mindent beleadunk

Van, aki esküszik rá és van, aki még soha nem próbálta. Van, aki naponta többször is szereti degeszre enni-inni magát, és olyan is van, aki a büféasztalon is az egészséges minőséget keresi. Még többen vannak, akik az all inclusiveban találják meg azt a teljes körű, a család minden tagját kényeztető pihenési formát, ami egyszerre kínálja a kulináris és programlehetőségek ezer színben játszó palettáját. Mit is jelent az all inclusive  a Danubius Health Spa Bükben? A trendi vizes wellness, sport és szabadidős lehetőségek gazdag választékára reggel  7.00 és este 10.00 között „terülj asztalkám”  teszi fel a koronát. A tradicionális főétkezések mellett extra reggelivel gondolnak a későn ébredőkre, a spa részlegen gyógytea és gyümölcs kínálja az egészséges napközbeni felfrissülés élményét, és nem marad el a délutáni süti, nasi, fagyi, saláta vagy szendvics sem, a gyerekek és szüleik nagy örömére.  A naponta változó tematikus vacsoraestek ínycsiklandó falatokkal kalauzolnak mindenkit a kulináris élvezetek labirintusában. Szomjoltókban sincs hiány, a gyümölcslevek és üdítők mellé felsorakozik nemcsak a kávé, de a csapolt sör, a folyó bor, sőt reggel és este a pezsgő is.

A büki gyógyvíz

Az államilag elismert büki gyógyvíz 1282 m mélyről, 56°C-os hőmérsékleten tör a felszínre. A Büki Gyógyfürdő egyik kútjából vezetéken át érkezik a szállodai medencébe, ahol töltő-ürítő rendszerben naponta teljesen lecserélődik a gyógymedence vize. A laboratóriumi vizsgálatok hamar kiderítették, hogy ez a büki termálvíz értékes ásványi anyagokat tartalmaz. A víz a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, vagy földes-meszes vizek csoportjába tartozik, és a heveny gyulladásos ízületi bántalmak kivételével kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek kezelésére. Magas szénsavtartalma miatt általános frissítő és keringésjavító hatása is van. A büki gyógyvíz ivókúra formájában is alkalmazható.

Különösen hatásos a krónikus gyomorhurut, a fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelőzésére, kezelésére. Étkezés előtt 1 dl gyógyvíz fogyasztása ajánlott, mindig szobahőmérsékleten, és lassan, kortyonként!

A gyógyvíz az alábbi betegségek kezelésénél alkalmazható hatásosan: meszesedés, porckopás, csontritkulás, discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus izületi gyulladás, köszvény,lágyrész reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok.

Kapcsolódó cikkek:

Éljen a Dél-Balaton – Iránytű a legjobb borospincékhez

Legyen biztonságos a fürdőzés: a legfontosabb strand-szabályok

Ha kitör a vakáció, irány a víz!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ