Az új PEUGEOT 2008 szabadidő autó markáns megjelenésű orr-része erőteljességet sugároz. A Peugeot oroszlán a robusztus, függőleges, térhatású, hálómintás hűtőrács közepén helyezkedik el. A hűtőrács precíz, tiszta rajzolata észrevétlenül simul a lökhárító és a motorháztető egy ívet alkotó felületébe.

Az orr rész és a motorháztető egységes vonalvezetése a hűtőmaszk aljától indul, majd töretlenül folytatódik a tető irányába, egészen a hátsó ajtóktól induló hullámvonalig. A B oszloptól induló tetővonal exkluzív és különleges hatást kölcsönöz. A szélvédőtől induló és a hátsó légterelőig futó krómhatású tetőrudak szintén észrevétlenül simulnak a tetővonalba. A karosszéria egyes elemei – ablakkeretek, tetőrudak, alsó díszcsík, krómhatású ajtó- és ablak szegélyek, hátsó légterelő – az autó exkluzivitását hangsúlyozzák, megemelt hasmagassága látványos kontrasztot alkot a felső résszel. A karosszéria gömbölyű és pontos vonalait még jobban kihangsúlyozzák az új árnyalatok: a piros Ultimate, valamint az Emerald Crystal fényezés. A kínálatban összesen kilencféle külső szín szerepel, ebből öt metál.

A 2008 dinamizmusához az elegáns lámpatestek is hozzájárulnak. Elöl a karosszériába simuló fényszórók vadmacska-tekintetet kölcsönöznek az orr-résznek, a rendkívül modern jelleget árasztó maszk ötvözi a krómszínű és a fekete elemeket. A hátsó lámpák új, meleg fényt árasztó « karmokat » mintáznak, ami intenzív 3D hatást kelt.

A hátsó lámpák körülfogják a csomagtérajtót, amely tágas, praktikusan kialakított csomagteret rejt. Térfogata egyetlen kézmozdulattal 410-ről akár 1400 literre növelhető az osztottan dönthető hátsó üléspad lehajtásával.

A belső tér exkluzív kivitele és pontos illesztései a minőség érzetét keltik. Ezt egészíti ki a high-tech és hangulatos belső világítás, amely még jobban kiemeli a kellemes tapintású anyagok nemes mivoltát. Opcióként bőr bevonatú kormány is rendelhető, amelyhez bőr váltószoknya, bőrborítású kézifékkar és az ajtóban kialakított, bőrrel bevont kartámaszok társulnak.  Hatalmas üvegfelelületeken át árad be a fény az utastérbe. A tető – választástól függően – lehet panorámatető világító szegéllyel, vagy készülhet lézergravírozott, háttérvilágítással ellátott tetőkárpittal.

A PEUGEOT egy új felszereltségi szintet is bevezetett: az Access, Active és Allure változatokból álló kínálatot mostantól a GT Line koronázza meg. A teljes PEUGEOT választékban fellelhető GT Line a sportos és előkelő stílusban utazó ügyfelek ízlését célozza, amely exkluzív, gyémánthatású, fényes fekete, 17 colos Eridan könnyűfém keréktárcsák, valamint számos, a felszereltségre jellemző vörös-fekete betét és díszítés teszi egyedivé az autó külsejében és belterében egyaránt.

Szabadidő-autó egyedülálló élményekkel

A PEUGEOT i-Cockpit egy letisztult vezetőhely, ahol a . Szemünket az útról le sem véve, a kompakt kormány segítségével precízen irányítani tudjuk a járművet, aminek köszönhetően kevésbé fárasztó az autó vezetése. A vezető a bal kezével állítja be a sebességrögzítőt és a sebességhatárolót, jobb kezével a mobiltelefonját kezelheti a 7 colos érintőképernyőről a Mirror Screen funkcióval. Ugyanez a képernyő jeleníti meg a tolatókamerák által küldött képet, és itt jelenik meg a kiválasztott Grip Control üzemmód is. A PEUGEOT i-Cockpitegyedülálló élménnyé varázsolja a vezetést.

A középkonzolon elhelyezett Grip Control kapcsolóval az adott útfelület tapadásához választhatjuk meg az ideális üzemmódot.

A PEUGEOT 2008 felszerelései megkönnyítik az autózást a mindennapokban. Ezek közé tartozik a MirrorLink[1] illetve Apple Carplay®[2] megoldásokkal kompatibilis Mirror Screen[2], amely az autó érintőképernyőjén jeleníti meg a vezető okostelefonjának kijelzőjét, így biztonságos módon fér hozzá az alkalmazásokhoz. Nyilvánvaló biztonsági okokból a különböző programokhoz való hozzáférés attól függően engedélyezett, hogy az autó mozgásban, vagy álló helyzetben van-e. Menet közben csak a vezetéshez szükséges alkalmazások jelennek meg.  Az applikációk között található a Start MyPeugeot, az autó digitális dokumentációja, az iCoyote, a közösségi közlekedési információkat és a veszélyes területeket előre jelző applikáció, illetve a parkolóhely kereséséhez rendkívül hasznos Parkopedia.

A városi közlekedés maximális biztonságát garantálja az autónak az Active City Brake, amely az automatikus fékrendszer aktivizálásával próbálja elkerülni az ütközést, vagy bekövetkezése esetén csökkenti annak súlyosságát. A rendszer működésének alapja a szélvédő felső részébe épített, LIDAR technikán alapuló, rövid hatótávú lézerdetektor, amely érzékeli a mellettünk, előttünk, vagy a velünk egy irányba haladó vagy álló járművet, és ha a vezető nem lassít, 30 km/h alatt automatikusan, teljes erővel lefékezi az autót, hogy csökkentse a saját autónk és az akadály közötti sebességkülönbséget.

A Park Assist megkönnyíti a jármű manőverezését a városban. A funkció bekapcsolását követően a vezető az érintőképernyőn kiválasztja a végrehajtani kívánt parancsot: párhuzamos parkolás járda mellé, parkolás merőlegesen vagy ferdén az úttest széléhez. Ezt követően az ultrahangos érzékelők felmérik a rendelkezésre álló parkolóhelyek méreteit, és jelzik a vezetőnek a parkolásra megfelelő helyet. Hátramenetben a tolatókamera színes pozíció vonalakkal jeleníti meg a jármű körvonalait a képernyőn. A parkolássegítő rendszerrel ugyanilyen könnyű kihajtani a parkolóhelyről akár lejtőn is, az emelkedőn való elindulást segítő rendszer (Hill Assist) jóvoltából.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ