A Morning Show nagyágyúi ott segítenek, ahol tudnak. Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri legutóbb arra kérték kétmilliós rajongótáborukat, hogy felajánlásaikkal járuljanak hozzá egy 10 éves leukémiás kisfiú, Dani steril szobájának a kialakításához. Az akció pedig olyan jól sikerült, hogy a kisfiú és a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány számláira összesen közel 10 millió forint érkezett, amiből nem csak Dani, de 11 további rászoruló szobája készülhet el.

Több mint 1100 adakozó kedvű hallgató és közel 10 millió forint – ez a Morning Show legutóbbi jótékonysági kezdeményezésének mérlege, ami egy leukémiás kisfiú édesanyjának segítségkérése után indult el. Edit azért kereste meg Sebestyén Balázst, Vadon Janit és Rákóczi Ferit, mert bár korábban úgy tűnt, hogy kisfia, Dani talán meggyógyult, kiújult a betegsége. A 10 éves gyermek csontvelő transzplantáción is átesett, a gyógyulásához azonban egy baktérium- és csíramentes környezet kialakítására van szüksége az otthonában. Erre azonban a családnak önerőből nem telt volna.

A Morning Show sztárjai a Facebookon tették közzé a felhívást és a hallgatók azonnal reagáltak. A boldog édesanya pénteken maga mesélte el hazánk legnépszerűbb reggeli műsorában, hogy nem csak összegyűlt a pénz a szobára, de a szükségesnél jóval nagyobb összeg folyt be. A kis Dani pedig az állapotától függően néhány hét múlva akár birtokba is veheti az új sterilszobát.

Rákóczi Feri édesapaként is úgy véli, hogy ennél szörnyűbb tragédia nem érhet egy családot. „Úgy gondolom, nem kell személyes érintettség ahhoz, hogy mélyen megérintsen egy ilyen történet. Mind a hárman nagyon elszomorodtunk, amikor olvastuk Edit levelét. Amikor hazamentem, azt gondoltam magamban, hogy lehetnek akármilyen rosszak a gyerekeink, hozhatnak gyengébb jegyet az iskolából, csak ez ne történjen soha. Ennél szörnyűbb nincs, ezt a hallgatók is megerősítették a hozzászólásaikkal és a felajánlásaikkal. Volt, aki csak pár száz forintot küldött, de biztos, hogy azt szívből tette – mondta Feri.

Az adásban megszólalt a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány elnöke is. „A Daninak kiutalt pénzen felül közel 7 millió forint maradt sterilszobák létrehozására, így rajta kívül még sok-sok gyermeknek tudunk majd segítséget nyújtani” – mondta el Bajzát Krisztián, aki hozzátette: az utalások mellett más jellegű felajánlások is érkeztek, így például egy festékbolt vállalta, hogy mind a 12 segítséget kérő családnál biztosítják a sterilszobára való speciális, mosható és fertőtleníthető falfesték biztosítását, más vállalkozások pedig a padlózat elkészítésében segítenek egy-egy érintettnek.

Kapcsolódó cikkek:

5 millió forint iskolai tornatermek felújítására

Mesekönyv, ami közelebb visz a segítőkutyák világához

Így lehet biztonságosabb a balatoni nyár

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ