A Bombay Sapphire gint semmihez sem fogható lágyság jellemzi, ami a 10 összetevő kivételes harmóniáján alapul. A citromhéj, a nősziromgyökér, a cassia-kéreg, a borókabogyó, a koriandermag, az angyalgyökér, a mandula, az édes gyökér, a jávai bors és a malagétabors mind különleges eljárással kerül az italba. A növényeket nem közvetlenül főzik bele a gabonapárlatba, hanem a már teljesen tiszta gőzt eresztik át egy, a növényeket tartalmazó perforált rézkosáron. Ezzel az eljárással a világ különböző tájairól származó egzotikus növények aromái valódi tisztaságukban érvényesülnek az italban, minden más gintől eltérő módon. A Bombay Sapphire és új társa az egyedülállóan magas minőségű Star of Bombay magában is különleges élvezetet nyújt, mindezek mellett ráadásul tökéletes koktél alap, köszönhetően a gin kivételes harmóniájának és egyensúlyának. A Bombay gin a legjobb választás a kísérletezésre.

Koktélok

Bombay Collins

Hozzávalók: 5 cl Bombay Sapphire, fél citrom leve, 1 dl szóda, 2 teáskanál cukor, 1 cikk citrom a díszítéshez

Elkészítés: A citromlevet és a cukrot addig keverjük a long drinkes pohárban, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Ezután feltöltjük a poharat jéggel, rátöltjük a Bombay Sapphire gint, és felöntjük az egészet szódával.

50/50 Martini

Hozzávalók: 3 cl Star of Bombay, 3 cl Martini extra dry, 2 dash Orange bitter, 1 narancs peel a díszítéshez

Elkészítés: A koktélospohárba tegyünk jégkockákat, öntsük hozzá a gint, a Martinit és az Orange bittert. Keverjük össze és szűrjük le egy rocks pohárba, majd egy narancs peellel díszítsük.

Constellation

Hozzávalók: 3 cl Star Of Bombay, 1,5 cl friss citromlé, 1,5 cl tea szirup, 1 bárkanál St Germain likőr, 6 cl Martini prosecco, Levendula a díszítéshez

Elkészítés: A ginen és proseccon kívül minden összetevőt jéggel összerázzuk a shakerben. Ezután pezsgőspohárba töltjük szűrőn keresztül. Végül rátöltjük a 3 cl Star of Bombay-t, és lassan rácsorgatjuk a 6 cl Proseccot.

Galaxy Espresso Negroni

Hozzávalók: 2 cl Star of Bombay, 2 cl Martini rosso, 2 cl Campari, 1 cl frissen főzött kávé

Elkészítés: Az összetevőket egy jéggel teli keverőpohárban addig keverjük, míg teljesen le nem hűlnek. Ezek után szűrőn keresztül lehűtött pohárban szervírozzuk. Narancskarikával és kávébabbal díszítjük.

Lavender Splash

Hozzávalók: 4 cl Star of Bombay, 2 cl levendula szörp, 3 cl citromlé, Levendula a díszítéshez

Elkészítés: A shakerbe teszünk jeget, beletesszük a gint, a levendula szörpöt és a citromlét, és jó erősen összerázzuk a shakerben. Ezután az italt finom szűrőn keresztül gömb pohárba töltjük, majd szódával feltöltjük. Végezetül az italt szárított levendulával díszítjük.

Kapcsolódó cikkek:

Készítsd el a tökéletes gin-koktélt! – 1. rész

A legjobb nyári frissítők – Így hűsítsd magad a kánikulában!

Frissülj fel a nyár legmenőbb borkoktéljaival!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ