A belváros egyik frekventált helyén, a Corvin-negyedben a kapuit a nyár végén megnyitó Corvin Tudásközpont tőszomszédságában működik a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola (WSUF). Az államilag akkreditált, ütemes fejlődést mutató intézményben szeptembertől indul be a nappali képzés is. Levelező hallgatóként már eddig is csaknem ezer hallgató szerzett messzemenően piacképes diplomát a Wekerlén.

Az Osztrák-Magyar Monarchia és a történelmi Magyarország kiemelkedő képességű politikusa, többszörös miniszterelnöke és pénzügyi zsenije, a polgári származású Wekerle Sándor a névadója az immár évtizedes múltra visszatekintő főiskolának. Egy sor tudományos konferenciának is helyet adott az intézmény, ám a fő profilja a hallgatóbarát, ugyanakkor piacképes tudást biztosító oktatás.

Mérföldkövek a képzésben

„Mérföldkőhöz érkeztünk, több oknál fogva. Nemcsak azért, mert 10 évvel ezelőtt alapítottam a Főiskolát, hanem azért is, mert rektor-változás előtt állunk. Köszönöm a leköszönő rektornak, Borbély Attilának a sok építő munkát, amit velem együtt végzett el. És ilyenkor, amikor új emberek jönnek, akkor új korszak köszön be” – hangsúlyozza Szakács Fülöp Vince, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola alapító elnöke, megjegyezve, hogy új rektor-helyettes és főtitkár egyaránt gazdagítja az intézményt, így friss szemmel is felmérhetők a lehetőségek.

„Annak ugyancsak nagyon örülök, hogy nappali képzéseket indítunk. Szintén örömteli, hogy a jelek szerint a nemzetközi hallgatóink szépen veszik az akadályokat. Büszkén mondhatom, hogy megvalósult az eredeti elképzelésünk: olyan főiskolát hoztunk létre, amelyet nagy szellemi kihívást jelent elvégezni, ám mindeközben rugalmas egyénileg szabott szolgáltatást nyújt a hallgatóinknak.” A WSUF alapító elnöke leszögezi, hogy a 10 évvel ezelőtti alapítás óta nagyon sok nehézséget és sikert is a hátuk mögött tudhatnak. Felmérhetetlenül nagy segítséget nyújtottak olyan ismertebb oktatóink, mint például Kovács Árpád, Tóth Gergely, Raffay Ernő vagy Rabb Ferenc.

Jakabos Zsuzsanna idén diplomázott a Wekerlén

A Wekerlén egyébként neves és feltörekvő sportolók egyaránt tanulnak, úgy, hogy figyelembe veszik egyéni időbeosztásukat. Jakabos Zsuzsanna úszó idén szerzett diplomát , s ide jár több feltörekvő profi sportoló is, mások mellett Mátyók Norbert Árpád, Sánta Dániel, Tóth Kristóf, Macsi Patrik, Némethy Richárd, Szávai Károly úszók, Kovács Bence, Knipli Csongor, Török Zsolt birkózók és Makai Erika szumós.

Szakács Fülöp Vince nagy büszkeséggel említi meg, hogy a hallgatóik gyorsan találnak elhelyezkedési lehetőséget a diplomájuk megszerzését követően.

„Nagy hangsúlyt fektettünk eddig is a valóban gyakorlatias szemléletű oktatásra. Most azonban egy újragondolt, újrapozícionált Karrierirodát álmodtunk meg, ami a jelen és a jövő munkavállalási kihívásaira készíti fel a hallgatóinkat. A munkaerőpiacon a leghasznosabb képesség a fejlődés, és a gyors alkalmazkodás képessége. Oktatási  cégcsoportunk összehangolt működése teszi lehetővé, hogy ezzel a képességgel sikeresek legyünk hallgatóinkkal együtt – mondja az alapító elnök.

Hatékony és egyedülálló mentor-program

A felsőoktatási intézmény új főtitkára, Krizmanits József  felhívja figyelmet: a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola következőkben megvalósuló tervei között szerepel egy olyan mentor-program kialakítása, amely hatékony és egyedülálló segítséget nyújthat abban, hogy a hallgatók tanulmányaik után könnyebben megtalálhassák számításaikat. „A folyamatos tanácsadással egybekötött életpályamodell kialakításával a 21. századi követelményeknek megfelelő, modern, gyakorlatorientált, Magyarországon egyedülálló támogatási rendszer születhet meg, amely a piaci igények és a hallgatók egyéni kompetenciáinak legteljesebb figyelembevételével segíti a munkaerőpiacon való elhelyezkedést” – nyomatékosítja a WSUF főtitkára. A Főiskola új rektor-helyettese, Dr. Balogh Imre mindehhez hozzáfűzi, hogy a Wekerle professzionális, ügyfélközpontú ügyintézést kínál, az oktatásban a „learning by doing” elvet követi, mi több, képzései probléma-centrikusak és kimenet-vezéreltek.

Minderre a belváros egyik frekventált helyén – a Corvin-negyedben a kapuit a nyár végén megnyitó Corvin Tudásközpont tőszomszédságában – 2016-tól különösen jó lehetőségek adódnak.

Kapcsolódó cikkek:

Újabb iskolákban újulnak meg a mosdók

Női borászok régen és most

Mesekönyv, ami közelebb visz a segítőkutyák világához

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ