Használjuk ki az utolsó nyári hétvégék egyikét, és válogassunk a legjobb programok közül – szerencsére van, hova menni szórakozni.

XVI. Balatoni Játszadalom és Balaton Szíve létrehozása
Zamárdi – augusztus 11-14.
A Zamárdiban üdülő közönség nagy része családi kötelékben érkezik, a három km-es szabadstrandunk ideális a számukra. Ezen adottság koronája nekik a Balatoni Játszadalom rendezvénysorozat. Ennek középpontjában a játék áll.

XVII. Zalakarosi Bornapok
Zalakaros – augusztus 08.11.
Zalakaros hagyományos nagyrendezvénye augusztus elején a Bornapok, immár 19. alkalommal kerül megrendezésre. Ez alkalomból a helyi boros gazdák mellett számos más borvidékről is hívunk pincészeteket, s a helyi specialitás, a Tónai mellett más zalai és balatoni borok is kóstolhatók. A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a Vendégeket!

XII. Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe
Badacsonytördemic – augusztus  12-14.
A csavaros szarvú szürkemarha igazi hungarikum, amiből a Balatonnál is találni szép számmal. Aki zoológusi érdeklődésből megy el a fesztiválra, csalódni fog, itt inkább azt tudhatod meg, milyen ízű a szürkemarha-gulyás. Erdei Ferenc szerint” nem húslevesízű, nem is olyan, mint a paprikás, hanem a kettő között álló saját íze van.”

XII. Györöki Bor & Dal Fesztivál
Balatongyörök – augusztus 12-14.
Györöki Bor & Dal Fesztiválnak a móló melletti sétány ad helyet. A rendezvény ideje alatt a Balaton-parti Borutcában környékbeli boros gazdák és pecsenyesütők kínálják boraikat, ételeiket és kézműves kirakodó vásár színesíti az eseményt. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Bor&Dal Fesztiválra Balatongyörökre augusztus 12-14. között. Finom borok, ínycsiklandó pecsenyék és hangulatos koncertek várják kedves vendégeinket.

Rock Balaton fesztivál
Fonyód – augusztus 12-14.
Speciális zenei kínálattal és programokkal vadul Fonyód és környéke a RockBalaton zenei fesztiválon. Belépődíjas rendezvény!

Holdfénytúra
Gyenesdiás – augusztus 13.
Szeretettel várunk mindenkit, aki kicsit szokatlan időpontban és egy egészen másik oldaláról szeretné megismerni az erdőt! Holdfénynél várnak az izgalmak.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál
Ráckeve – augusztus 12-20.
A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál Ráckeve és a Kis-Duna mente legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek valamint a Ráckevén működő a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkción keresztül.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár
Tököl – augusztus 12-22.
Nemzetközi folklórfesztivál és népművészeti kirakodóvásár öt kontinens mintegy 20-22 országának részvételével.
A fő programokat – a néptáncot és a népzenét – kiállítások, színházi előadások, dzsessz ,-világzenei és komolyzenei koncertek valamint színházi, utcaszínházi előadások teszik színesebbé.

Hungarikum Fesztivál
Szeged, Széchenyi tér – augusztus 11 – 14.
Szeged a napfény és a fesztiválok városa, valamint 2008 óta a hungarikumoké is. A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására elnevezésű rendezvény 2015-ben immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol idén is rengeteg színes programmal várják az érdeklődőket.

XIV. Bluegrass Nemzetközi Akusztikus Zenei Fesztivál
Abaliget – augusztus 12-14.
Évente megrendezésre kerülő ingyenes fesztivál, mely a hazai és külföldi bluegrass előadókon kívül teret enged az akusztikusan előadott egyéb műfajoknak.

Kaposfest – Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál
Kaposvár – augusztus 13-19.
Igazán igényes napok várnak minden Kaposvárra látogató művészetre, kultúrára éhezőt és nemcsak az igen sokszínűen tálalt zenében, hanem a gasztronómiában, sőt a színházi produkciók terén is.

Rudabányai geotúra
Rudabánya – Augusztus 13. 9.00
Ha a világhírű előemberleleteiről híres egykori rudabányai vasércbánya területén nem hullámozna egy kék vizű tó, azt hihetnénk, hogy a Holdon járunk.

X. Hegyeskő Nap
Hegyeskő – augusztus 13.
Ezen a napon a Hegyeskő tallér a „hivatalos” fizetőeszköz. A helyi és környékbeli főzőmesterek versenyeznek a vendégek tallérjaiért. Az ételekhez finom borokat is kóstolhatnak. Fellépnek a hagyományőrző népdalkörök, néptáncegyüttesek. A résztvevők kézműveskedhetnek, sőt a túrázni vágyók megtekinthetik Demjén nevezetességeit, bejárhatják tanösvényét.

Székesfehérvári Királyi Napok
Székesfehérvár, Belváros – augusztus 12-21.
A tíznapos rendezvénysorozat az egykori koronázóváros nagy alakjainak állít méltó emléket. A volt koronázó A Szent István ünnepe köré szervezett tíznapos, augusztusi rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye. Olyan kulturális csemegékkel várja vendégeit, melyek valóban csak Székesfehérvárhoz köthetőek.

Koronázási Ünnepi Játékok
Székesfehérvár, Belváros, Nemzeti Emlékhely – augusztus 13-15.
Életre keltett skanzen, középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényfestészeti műalkotások a belváros házfalain, fölénk magasodó, közel ötméteres óriásbábok, királyaink koronázási ceremóniája az egykori Koronázó bazilika romjai fölött. A grandiózus Koronázási Szertartásjáték idén II. (Vak) Béla történetét eleveníti meg.

Hullócsillag néző este
Poroszló, Tisza-tavi Ökocentrum – augusztus 12
„Csillagok hullnak alá az égen, százával gyűlnek kívánságok éppen” (Pintér Tamás)
ŰHa az Ökocentrum tetőteraszáról figyeli hullócsillagokat, biztosan telje-a kívánsága! Hosszabbított nyitva tartás a Perseida meteorraj érkezése alkalmából – a csillagok világában amatőr csillagász barátaink kalauzolják a vendégeket.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ