A Szabad Tér Színház meghívására augusztus 20-án este 8 órától újra különleges gálakoncerttel köszöntik a világ első televíziós komolyzenei tehetségkutatójában feltűnt ifjú tehetségek a nemzeti ünnepet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az est sztárvendége Balázs János Liszt Ferenc- és Junior Prima-díjas zongoraművész, valamint a Virtuózok zsűritagjaként is nagy népszerűségnek örvendő operaénekes, Miklósa Erika lesz, aki ezúttal a műsorvezetői feladatokat is vállalta Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázóval együtt.  A koncert meglepetésvendége Molnár Levente, világhírű operaénekes.

Az Öröm-ünnep koncerten ezúttal a Virtuózok második szériájának legjobbjai mutatkoznak be a közönségnek, akik a műsor vége óta először zenélnek együtt. Fellépnek a döntősök és korcsoportgyőztesek – köztük Kökény Tamás, Váradi Gyula és Holozsai Eszter –, valamint az első évad mára országos és nemzetközi hírű ifjú művészei, Boros Misi, Demeniv Mihály és Szüts Apor. Az est az olimpia jegyében is zajlik, ünnepelve a kultúrában és sportban feltűnő új tehetségeket és a fiatal nemzedéket. A virtuózok ezúttal a klasszikus repertoár mellett populárisabb műfajokban is bemutatják tudásukat. A közreműködő Hegyvidéki Solti György Zenekart Bolyky Zoltán vezényli.

A tűzijátékról sem maradnak le azok, akik a margitszigeti Virtuózok-koncerten ünnepelnek, az eseményeket a szünetben kivetítik. A MAHART színházi hajójárat ezen a napon módosított útvonalon közlekedik, és a Batthyány téren nem áll meg, a 26-os busz sűrített járatai az Árpád híd M és a Szabadtéri Színpad bejárata között járnak. A 6×6 taxi háztól házig szállítja az utasokat.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon augusztus 21-én Kamarás Iván Idegen az éjszakában című koncertje zárja az ünnepi hétvégét, amelyen Sinatra és kortársai legnagyobb slágerei csendülnek fel.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ