Van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz az, hogy ez lesz a nyár utolsó hétvégéje… A jó az, hogy most is zseniálisan jó programok lesznek, úgyhogy nincs okunk a szomorkodásra.

B. my Lake
Zamárdi – augusztus 24-27.
Fellépők: Adam Port • Ambivalent • Bjarki • Carlo Lio • david mayer Dj W!ld • Gregor Tresher • Kollektiv Turmstrasse Marc Poppcke • Nicole Moudaber • Ray Okpara Robag Wruhme • Stefanik & Kaden b2b • sian

V. „Ponty így jó” – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál
Vonyarcvashegy – augusztus 25-27.
Igen, csütörtöktől szombatig.
Változatos halételekkel, s különböző étkekkel, finom rétessel, zamatos borokkal, csapolt sörrel várják a Kedves Vendégeket az ételes és italos házak. A kézművesek utcájában gazdag árukínálat színesíti e nyár végi fesztivált.

IV. Fonyódi Harcsafesztivál
Fonyód – augusztus 26-27.
A magyar és az ide látogató külföldi turista számára a halfogyasztáshoz kívánnak kedvet csinálni a szervezők a harcsa több féle módon való elkészítésének bemutatásával.

Lecsó Fesztivál
Balatonszárszó – augusztus 27.
Csapatok főzőversenye, családi és gyerek programok várják a látogatókat idén augusztusban is a Balatonszárszói Lecsófesztiválon.

12. Országos Lecsó Fesztivál Balatonkenese
Balatonkenese – augusztus 27.
Lecsót főzni mindenki tud, s mindenki másképp. S hogy ki mit tesz hozzá? Mitől lesz házias, különleges, de leginkább finom a lecsó? A titokra fény derül majd Balatonkenesén, augusztus végén, immáron tizenkettedik alkalommal! Az estét az elmaradhatatlan OCHO MACHO koncerttel zárjuk!

Szegedi Ifjúsági Napok – SZIN
Szeged, Újszegedi Partfürdő – augusztus 24-28.
A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő. De a „SZIN beachen” nem csupán a zenében és a kulturális pezsgésben oldódhatnak fel a SZINesek, itt a dél-magyarországi szépség is tuningol. A délutáni, koraesti koncerteket sörrel vagy fröccsel a kézben, medenceparton lábat lógatva hallgatni, és közben a zenére lubickoló fürdőruhás csajokban vagy pasikban gyönyörködni, a SZIN-hangulat alapja.

XV. Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál
Siklós – augusztus 26-27.
A gasztronómiai rendezvény lehetőséget biztosít családok, baráti társaságok, munkatársak számára, hogy a Siklósi Vár tövében együtt töltsenek el egy csodálatos napot, élvezzék az ínycsiklandó ízeket és nem utolsó sorban a szórakoztató koncerteket.

XIV. Országos Bio Főzőverseny és Pásztortalálkozó
Vókonya puszta; Balmazújváros – Tiszacsege összekötő út – augusztus 28.
Immár 14. alkalommal rendezik meg 2016-ban az Országos Bio főzőverseny és Pásztortalálkozót, amelyet hagyományosan minden évben augusztus utolsó vasárnapján tartanak Vókonya pusztán. A rendezvény keretében a háromgémű kútnál köszöntik a Hortobágy Örökös Pásztorait, a nap folyamán bio alapanyagokból készült hagyományos pásztorételek, italok kóstolása, biobüfé, továbbá kézműves termékek bemutatója és vására, táncház, gyermek játszóház, szamaragolás, népi játékok is várják az érdeklődőket. A vendégek szórakoztatásáról népzenei együttesek, valamint a megye neves táncegyüttesei gondoskodnak.

Szüretindító Bortúra
Egerszalók, Több helyszínen – augusztus 27.
Kövesse a szőlő útját a tőkéktől a kádakig és boros poharakig. Folkmise, szüreti felvonulás, szőlőszentelés és mulatság szüreti játékokkal, kézművesekkel, szüreti hagyományokhoz illő ételek és finom egerszalóki borok várják az érdeklődőket.

Savaria Történelmi Karnevál
Szombathely – augusztus 25-28.
A Savaria Karnevál Magyarországon páratlan történelmi alapokon nyugvó fesztivál. Szombathely belvárosában, ókori és középkori környezetben zajlik. Maguk a helyszínek is egyediek, koncepciójuk szerint más-más kínálatot nyújtanak. Az Öreg Város Vásárában, mely Savaria-Szombathely belvárosi „vásárterén” valósul meg, a Karnevál napjaiban egyedi portékáikat kínálják az ide sereglett mester-árusok. Az Iseum operajátszás helyszíneként és régészeti tárházként funkcionál. A Gayer-parkban a gyermek számára kínálunk három napos elfoglaltságot. A Borok utcájában a történelmi borvidékek bemutatkozását a magyar népzenei élet kiválóságainak koncertjei fűszerezik. A Fő téren felállított Fórum Színpadon a világzene kiválóságai koncerteznek. A fesztivál fénypontja a mintegy 1000 fős kosztümös felvonulás.

Állatkertek Éjszakája
Poroszló, Tisza-tavi Ökocentrum – augusztus 26.
Tudta, hogy az Ökocentrum Magyarország legfiatalabb állatkertje? A nyár utolsó hétvégéjén hosszabbított nyitva tartás, állati programok.

XXVI. Országos Nyugdíjas Találkozó
Berekfürdő, Termál- és Strandfürdő – augusztus 26.-28.
Az ország minden részéről érkező nyugdíjas klubok a hosszú hétvége mindhárom napján műsorszámaikkal mutatkoznak be egymásnak és az érdeklődő közönségnek. A rendezvény érvényes fürdőbelépőjeggyel látogatható. A nyugdíjas klubok tagjainak kedvezményes áron kapható.

Poroszlói gazdák napja – traktoros felvonulás és bemutató
Poroszló, Tisza-tavi Ökocentrum – augusztus 27.
“Véget ért az aratás! A dák és gépeik egy kicsit szusszannak, a gyerekek örömére. Traktorok és munkagépek felvonulása, utána: Hajrá, másszuk meg a traktorokat!

20. Vegetáriánus Fesztivál
Budapest –  augusztus 27-28.
A 20. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL 2016. augusztus 27-28. között a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.) táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! A rendezvényen szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is. A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezésesel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával.

Csak a swing! – New Orleans Swingfesztivál
Müpa – augusztus 26-28.
Augusztus utolsó hétvégéjén Ella Fitzgerald és Sting egykori zenésztársa, Scott Robinson, valamint a hétévesen már Louis Armstronggal játszó Enrico Tomasso lesznek a vendégei a Müpa New Orleans Swingfesztiváljának. Augusztus 26-án a Group&Swing látványos showműsorral lép a Fesztivál Színház színpadára. Másnap a New Orleans-jazz magyar szerelmesei, a PapaJazz zenészei, míg a zárónapon a nagy múltú Benkó Dixieland Band egykori tagjaiból alakult Dixie Kings of Hungary adnak koncertet.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ