Szerencsére régen túl vagyunk már azon az időn, amikor a férfiaknak kínosnak számított, ha legalább akkora kozmetikai neszeszerrel keltek útra, mint a hölgyek. Ma már elvárás, hogy igényes és jól ápolt legyen a férfi arcbőr is, és szerencsére a drogériák polcán egyre több kitűnő bőrápoló szert találhatnak a teremtés koronái is. Aki pedig nem csupán a divatnak szeret hódolni, hanem az egészségére, és ezen belül bőre egészségére is ügyel, az előszeretettel választ olyan kozmetikai családból terméket, amely a szervezet természetes egyensúlyát is segít megőrizni.

Férfiaknál egyértelmű ugyebár, hogy az arcápolás a borotválkozással történik. Sok férfi számára a borotválkozás kínszenvedés, mások számára pedig éppen hogy a nap beindításának fontos része, egy relaxációs gyakorlat, amely után felfrissülve lehet nekivágni a soron következő teendőknek. Amíg a fürdőszobában meleg vízzel benedvesíti az arcát, majd kezével felhabosítva a krémet felviszi az arcra a használója, éppen annyi ideje van, hogy fejben megtervezze a következő órák ritmusát. Aztán a többi már a Weleda borotvakrém dolga, amely tartós és krémes habbal segíti elő a kíméletes, alapos borotválkozást. A benne lévő árvácska, kecsketej és mandulatej kivonatai pedig ápolják és védik a borotválkozás miatt igénybevett bőrt. Borotválkozás után lehet frissítő és élénkítő arcvizet, vagy ápoló és nyugtató balzsamot is választani, kinek-kinek ízlése vagy bőrének érzékenysége szerint. Az élénkítő arcvíz amúgy használható borotválkozás előtt és után is. Borotválkozás előtt használva megemeli a szőrszálakat. Borotválkozás utáni használatával a mirha és a hamamelisz kivonatnak köszönhetően frissíti és élénkíti a bőrt. Kellemesen friss illatú és fertőtlenítő hatású. Ha viszont mégis inkább a balzsamra esik a választás, akkor a benne lévő kamillakivonat és mirha kíméletes módon ápolja az igénybevett bőrt. A hűsítő és hidratáló hatású aloe vera zselé, valamint az értékes jojobaolaj védik a bőrt a kiszáradástól, puhává és selymessé varázsolják. A gyengéd, kellemesen frissítő illatnak pedig egyetlen nő sem tud majd ellenállni…

Na jó, hát a borotválkozás nem is volt sosem kérdés, viszont ha egy férfi arckrémet használt, azt sokan sokáig ferde szemmel nézték. Pedig a férfiak bőrének ugyanúgy szüksége van bőrtípusuk szerint hidratálásra, vagy éppen gazdagabb táplálásra. Szerencsére ma már vannak férfiak részére speciális arckezelést is nyújtó kozmetikák, de ide valóban még kevesen járnak rendszeresen, pedig évente 1-2 alkalommal egy alapos bőrtisztítás a férfiaknak sem árt. Arctisztító kendővel, vagy a párjuktól kölcsönvett tonikkal néha ők is áttörölhetik a bőrüket, hogy aztán igény szerint jöhessen az arcápoló krém használata is. Érzékeny bőrre ajánlott az a hidratáló krém, mely könnyedén beszívódik és selymessé teszi a bőrt. A szezámolaj és jojobaolaj ápolják, a méhviasz és carnauba viasz védik a bőrt a környezeti hatásoktól.  A hibiszkusz kivonat megőrzi a bőr nedvességtartalmát és megelőzi a feszülő érzés kialakulását. A természetes illóolajoktól pedig ellenállhatatlanul friss illata lesz a krémnek, s ezáltal a bőrnek is. Normál és száraz bőrű férfiak számára is van ajánlata a Weledának. Az intenzív bőrápoló krém a benne lévő varázsmogyoró és hibiszkuszgyökér kivonattal a bőrt hosszan tartó nedvességgel ajándékozza meg, a feszülő érzés hatékonyan megelőzhető. Az ökológiai termesztésből származó kakaóvaj, shea vaj és jojoba megőrzik a természetes védelmi funkciókat és a bőr egyensúlyát. A természetes illóolajok frissítően hűvös illatot kölcsönöznek.

Szóval urak és persze hölgyek is, figyelem! Le a tabukkal, jön az ősz, kell a törődés a férfibőrnek is, itt az idő beszerezni az igazi kényeztető arcápoló szereket a teremtés koronáinak is.

Kapcsolódó cikkek:

Hódíts focista-stílusban!

A férfi fürdőszoba sztárjai

A szexi szakáll három ismérve

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ