Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen fontos szerepet játszanak a fehérjék szervezetünk működésében. Izomzatunk minőségi tápanyagokkal történő ellátása rendkívül fontos a megfelelő izomműködés, az izomnövekedés és az izommegtartás szempontjából.

A fehérje testünk fontos építőeleme, a szervezet által előállított és külső forrásból bevitt aminosavak alkotta tápanyagforrás, melyet napi szinten kell fogyasztanunk a szervezetünk önfenntartásához, korunknak, nemünknek, testsúlyunknak (0,8-1 g/testsúlykilogramm) és életmódunknak megfelelően. Segít megtartani az izomzatunkat a testedzés, a fogyókúra során és a mindennapokban. Energiatartalma azonos a szénhidrátokéval, azonban velük ellentétben nem raktározódik és a testösszetételünk is arányosabb lesz tőle. Nagyobb a fehérjeigényünk, ha rendszeresen sportolunk (1,5-2 g/testsúlykilogramm), ha az izomtömegünket szeretnénk növelni (2-3g/testsúlykilogramm), ha fogyni szeretnénk (2-2,5g/ testsúlykilogramm), vagy ha idősödünk. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához és a normál csontozat fenntartásához. Megtalálható a húsokban, a halakban, a növényekben, a tojásban és a tejben.

Étrendünket minőségi táplálék-kiegészítőkkel tökéletesíthetjük. A minőségi tápanyagok bevitelét 70%-ban élelmiszerből, 30%-ban étrend-kiegészítőkből ajánlott bevinnünk. A kiegészítést bárhol, bármikor, gyorsan, könnyen, gazdaságosan meg tudjuk oldani, csak fehérjepor, shaker és némi víz, tej vagy növényi tej kell hozzá. A fehérjepor könnyen emészthető és a nagymértékű húsfogyasztással ellentétben nem savasít. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az étrend-kiegészítők gyártását sokkal szigorúbban ellenőrzik, mint az élelmiszerekét!

IWZ_termekcsoport

A fehérjeporok készülhetnek tejből, de lehetnek növényi vagy állati eredetűek, hús alapúak. Felszívódásuk lehet gyors (30-40 perc), közepes (1-2 óra) vagy lassú (2 óránál hosszabb időtartam).

A BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjekészítménye egy 88%-os fehérjetartalmú, rendkívül gyorsan és könnyen felszívódó, krémesen finom ízekben elérhető tejsavó-fehérje izolátum, melyben az összes felesleges dolgot egyszerűen lenulláztuk: glutén-, laktóz-, tartósítószer-, hozzáadott transzzsír és hozzáadott cukormentes.

A fehérjepor hagyományos elkészítési módja a turmix, azonban könnyedén felhúzhatjuk vele az ételeink fehérjetartalmát, és kiválóan alkalmas arra is, hogy egészséges édességeket készítsünk belőle, melyek szénhidráttartalmát ezáltal csökkentjük. Ezekre hoztunk most néhány ízletes példát!

Fehérjés zabpalacsinta

Hozzávalók (1 db palacsintához): 20 g darált zabpehely vagy zabliszt, 1 mérőkanál BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjepor (tetszőleges ízű), 2 egész tojás, 1 ek. zsírszegény kakaópor, 0,5-1 dl víz

Elkészítés: Az összetevőket összekeverjük. Az a cél, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Ha túl híg, rakjunk még bele zabpelyhet, ha túl sűrű, akkor öntsünk hozzá még vizet. Palacsintasütőben kevés kókuszzsíron süssük meg, fordítsuk át, amikor teljesen átsült az egyik oldala és süssük meg a másik oldalán is. Megtölthetjük eritrittel édesített zsírszegény túróval, gyümölcsökkel, vagy sűrűre kevert BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjeporból készült krémmel is!

Delicious pancakes with raspberries, blueberries and strawberrie

Banános-kókuszos protein muffin

Hozzávalók: 2 db banán, 4 db tojás, 3 evőkanál zabliszt, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 mérőkanál BioTechUSA Iso Whey Zero kókusz ízű fehérjepor, gyümölcsök vagy magvak, diófélék tetszőlegesen

Elkészítés: Villával törjük össze a banánokat, majd alaposan keverjük össze a hozzávalókat és töltsük muffin formákba! A tetejére tehetünk szedret, málnát vagy más tetszőleges gyümölcsöt, vagy magvakat, dióféléket! Előmelegített sütőben 200 fokon nagyjából 15 percig süssük.

Muffins and jam

Protein gofri

Hozzávalók: 70 g zablisz, t4 tojásfehérje, 2 tojássárgája, 1 mérőkanál BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjepor (tetszőleges ízű), sütőpor, édesítőszer (lehetőleg eritrit vagy stevia)

Elkészítés: A tojásfehérjét verjük fel, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a fehérjeport, a sütőport, a tetszőleges mennyiségű por vagy folyékony formájú édesítőszert, végül 2 tojássárgáját. A gofrisütő felületét kenjük be vékonyan kókuszzsírral, majd a gép előírásai szerint süssük ki a gofrikat!

Öntet: A gofrik tetejére kevés vízzel vagy tejjel keverj ki BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjeport. A sűrű masszát könnyedén kenheted, így finom, egészséges és diétás ételt kapsz! Gyümölccsel még ízletesebb!

Homemade Belgian Waffles with Fruit

Vaníliás túrógombóc

Hozzávalók: 500 g zsírszegény túró, 3 mérőkanál BioTechUSA Iso Whey Zero vanília ízű fehérjepor, 200 g zabpehely, 3 tojás, édesítőszer, kókuszzsír

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, majd körülbelül egy óra hosszat hagyjuk állni a hűtőben. Ezután nézzük meg az állagát! Ha túl híg, tegyünk még hozzá zabpelyhet! Formáljunk gombócokat a masszából, majd forrásban lévő vízben főzzük ki, végül forgassuk őket darált zabpehelybe!

Öntet: Keverjünk össze 2 dl natúr joghurtot 1 mérőkanál BioTechUSA vanília ízű Iso Whey Zero fehérjeporral, tegyünk hozzá kevés édesítőszert, majd ezzel öntsük le a gombócokat!

Cottage cheese dumplings

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ