Lezárult a Procter & Gamble egy hónapig tartó jótékonysági programja, melynek eredményeként országosan 5 hazai tornász-utánpótlás csapat összesen 3,8 millió forintos támogatásban részesül. Az adományt új sportszerek vásárlására és sportolási lehetőségeik fejlesztésre fordítják a klubok.

A gyermek-és fiatalkori sportolás az egyik legfontosabb pillérét képezi a személyiség egészséges fejlődésének, hiszen többek között megtanít minket a szabályok betartására és követésére, konfliktushelyzetek megoldására, a lehetséges kudarcokkal való megküzdésre.

Az edzések során a gyermek úgy tud igazán fejlődni, ha közben örömét leli és élvezi az adott tevékenységet. A gyakorlatokkal fejlődik a testtudata, a mozgáskoordinációja és a koncentrációs képessége is. A tanulási folyamat, a környezet felfedezése, új mozdulatok kipróbálása és megtanulása rengeteg gyakorlással jár, ezért a jó minőségű sporteszközök és a biztonságos sportkörnyezet biztosítása elengedhetetlen minden sportban.

 „A Magyar Torna Szövetség törekvése mindig az volt, hogy lehetőségeihez mérten a legjobb minőségű sporteszközöket szerezze be a sportolók részére. Ma a támogatásnak köszönhetően elhárult a legfőbb anyagi akadály a beszerzésektől, így az eszközök több éven keresztül tudják szolgálni a tornászok felkészülését és biztonságos edzését, versenyzését!”– mondta Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

tornasz utanpotlas

“A P&G mindig arra törekedett, hogy termékeivel és kampányaival hozzájáruljon az emberek életének jobbá tételéhez. Boldogsággal tölt el minket, hogy ennyi ember választotta a P&G termékeit a kampány során, és így hozzájárultak a gyerekek sportolási lehetőségeinek fejlesztéséhez.” – mondta Katarzyna Łopaciuk-Goc, a Procter & Gamble vállalati kommunikációs menedzsere.

Mindenki az ügy mellé állhatott, aki a július 28. és augusztus 24. között zajló kampány keretében Procter & Gamble terméket – többek között Always, Ariel, Gillette, head&shoulders, Jar, Lenor, Oral-B, Old Spice, Pampers – vásárolt a Tesco Magyarország üzleteiben. A kampány eredményeként a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai javaslata alapján kiválasztott 5 hazai tornász utánpótlás csapat az FTC YBL tervező, az MTK, a Győri AC, a Dunaferr SE és Békéscsaba TC – közel 4 millió forintos támogatásban részesülhet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ