Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriás ételeket október 2. hétvégéjén!

Az ezerarcú déli régiónak és mediterrán hangulatú székhelyének, Pécsnek egyik legnagyobb erőssége kiemelkedő gasztronómiája, melyet egyrészt a helyi alapanyagoknak másrészt a multi-kulti lakosság gazdag gasztronómiai hagyományainak köszönhet.

A Via Gasztronómia program keretében október 7-9-én a régió számos kulináris szentélye különleges fogásokkal, kóstolókkal várja az ínyenceket, mégpedig kedvező árakon.

hosszuheteny_almalomb_1

A szekszárdi belváros Merops Éttermének séfje például a következő fine dining menüt állította össze:

  • Kadarka szőlős lepény kecskesajttal, birsalma krémmel
  • A gemenci erdőkből származó sous vid eljárással omlóssá tett vaddisznó gerinc házi készítésű erdei gombás papardellével, sütőtök pürével
  • Túrótorony lisztmentes csokoládés piskótán aszalt szilvás raguval, őszi gyümölcsökkel

hosszuheteny_almalomb_4

A Via Gasztronómia hétvégén szintén részt vesz kávé kóstolóval és süteménnyel a szekszárdi Kávé Háza 1927., melyet a szakma kétszer választott Magyarország legjobb kávézójának.

Pécsen pedig többek közt az egyedülálló hangulatú Zsolnay Étteremben olyan ételkülönlegességekben lehet részünk, melyeket szinte sajnálunk megenni. A sétálóutcában (Király utca) található Csokoláda csokiműhelyben a gasztro program részeként nemcsak kóstolásra de csokoládékészítésre is nyílik lehetőség!

mariagyud_czukor-borso_21

A Máriagyűdi békebeli hangulatú Czukor Borsó cukrászdában habkönnyű mascarpone krémes vörösboros csokoládépiskóta és levendulás macaron várja az édesszájú gasztroturistákat.

A villányi pincesor nemcsak a borról szól! Stifolderről, borlekvárról, jófajta sváb harapnivalókról is! A sokszínű minőségi borkínálat mellet olyan ínyenc éttermek is találhatók, mint a Sauska pincészet kitűnő étterme.

A romantikus kis falvak kedvelői ne hagyják ki Palkonyát és a barátságos fogadót a PalKonyhát! Minőségi helyi alapanyagokból készülnek itt a kihagyhatatlan fogások.

Az autentikus stílusú éttermek, különleges ízek és a lélegzetelállító természeti környezet rajongói látogassanak el a hosszúhetényi Almalomb étterembe, amelynek egy XIX. századi vízimalom ad otthont.

A nagy érdeklődés miatt szükséges előre regisztrálni, asztalt foglalni: www.facebook.com/ViaGasztronomia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ