Finnországban az őszt tartják az ország legszebb arcának. Már itthon is búcsúzik a nyár, de ez még nem jelenti azt, hogy az esti koktélozásokról is le kell mondanunk. Mutatunk három, a lappföldi ősz ihlette kreációt, amelyeket nem csak egyszerű elkészíteni, de színviláguk még vonzóbbá teheti számunkra ezt az évszakot.

A meleg narancs árnyalattal megidézhetjük a sárguló erdők csodás világát, az élénkzöld színnel északi fényt festhetünk az éjszakába, az intenzív kék pedig akár egy csepp az ezer tó országából, Finnországból. Kapd elő mixer tudományod, és játssz bátran a színekkel!

Lappland orange

4 cl Finlandia grapefruit, 5 cl frissen facsart pink grapefruit, 1,5 cl mangó püré, otelló szőlő

Díszítéshez: otelló szőlő és grapefruit héj

lappland_orange

A mangó pürét keverjük a többi hozzávalóhoz, shakerben rázzuk össze, majd öntsük talpas pohárba.

Nordic light

5 cl Finlandia vodka, 2 cl zöldalma püré, 3,5 cl frissen facsart lime, 15 cl hűtött házi limonádé, otelló szőlő

Díszítéshez: zöldalma szeletek és vodkában áztatott otelló szőlő

nordic_light

A vodkát és a facsart lime levét összekeverjük, a pohárba beleöntjük a pürésített zöldalmát, beledobáljuk a szőlőt, majd felöntjük házi limonádéval.

Finnish blue

2-5 cl Finlandia vodka, 2 cl frissen facsart lime, 2 cl kék curacao likőr, 15 cl tonik, 2-3 szem otelló szőlő, 1 db szilva, jégkocka

Díszítéshez: kék otelló szőlő és szilva

finnish_blue

A koktél elkészítése előtt az otelló szőlőt és a szilvát vodkába áztatjuk. Long drink-es pohárban összekeverjük a vodkát és a facsart lime levét, kék curacao likőrrel színezzük, majd tonikkal öntjük fel. A végén a vodkában áztatott gyümölcsökkel díszítjük.

A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ