A februári eredményhirdetés után holnaptól végre Budapesten is megtekinthető a világ egyik legnépszerűbb sajtófotó-kiállítása a World Press Photo. Az egy hónapon át látogatható kiállításnak a Néprajzi Múzeum ad otthont.

A 2015-ös verseny nyertes képét egy EOS 5D Mark II-vel, és egy EF 24 mm f/1.4L USM készítette az ausztrál származású Warren Richardson éppen a szerb-magyar határon. A fekete-fehér képen egy olyan menekült pár látható, akik még a határzáró kerítés elkészülte előtt próbáltak Magyarország terültére lépni.

world-press-kep-copy

De nem csak az idei nyertes fotó, hanem 5 különböző másik kategóriában készült kép is Canonnal készült, ahogy egyébként számtalan korábbi győztes alkotás is. A verseny, mint minden évben most is nagyon sok érdeklődőt vonzott, 128 országból ugyanis 5775 profi fotós összesen 82 951 képpel pályázott, melyből a nyerteseket egy Océ Arizona nagyformátumú, síkágyas nyomtatóval nyomtattak ki.

A Canon 1992 óta főtámogatója a kezdeményezésnek. Idén hazánkban 40 felsőoktatásban fotózást tanuló hallgató nézheti meg ingyenesen a kiállítást, és vehet részt azon az előadáson, melyet Anaïs Conijn, a kiállítás kurátora tart a fotók erejéről.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ