Epres Panninak egyszerűen minden jól áll, legyen sötét vagy világos ruha, romantikus vagy szexi, hosszú vagy rövid. A gyönyörű modell, ahogy minden évben, idén is kifutóra lép a 8. Marie Claire Fashion Daysen november 11–13. között a Várkert Bazárban. Panni minden bizonnyal most is elkápráztat majd mindenkit, de hogy mit visel, legyen meglepetés.

„Annak ellenére, hogy évről évre lehetőséget kapok, hogy a Marie Claire Fashion Days kifutójára lépjek, mindig van bennem egy egészséges drukk. Bár sokan azt hiszik, hogy exmodellként ez rutin, de nem így van. Amikor idén felhívtak a magazintól, hogy ismét számítanak rám a nagyszabású divathétvégén, csodálkoztam, mint minden évben, miközben nagyon boldog voltam, hogy újra gondoltak rám. Ez óriási megtiszteltetés. Jövőre pedig jubilálunk: ha felkérnek, az lesz az 5. alkalom, hogy részese lehetek ennek a szívemnek oly kedves eseménynek. Azért is esik jól ez a bizalom, mert évről évre olyan tervezőket és első modelleket választanak ki, akik kiemelkedőek a szakmájukban, becsülettel végzik munkájukat, és eredményesek a saját területükön. Nagy öröm közéjük tartozni” – mondja mosolyogva Epres Panni, aki fizikailag és lelkileg is készül a novemberi divateseményre.

mc_ep_9

„Szerencsére még több mint egy hónapom van, így nem késtem le semmiről. Főleg fizikailag szoktam felrázni magam, hiszen bele kell férni a ruhába – nevet. – A viccet félretéve fontos, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, ezért a bemutató előtti napokban igyekszem többet aludni, bőrfeszesítő maszkot teszek fel, még egy fokkal többet iszom, és az étkezésemre is jobban odafigyelek. Az évek alatt egyébként már nagyon sok tervezővel dolgozhattam együtt a Marie Claire Fashion Days divathétvégék során, de ha lehet ezt mondani, akkor Sármán Nóri különleges színfolt. Nagyon örülök, hogy az ő ruháját viselhetem az idei divatbemutatón. A történetünk vicces, mert nem is sejtettem, hogy ennyire ismerem őt. Kiderült ugyanis, hogy anno körülbelül 20 évvel ezelőtt Nóri édesanyjával sokat dolgoztunk együtt. Amikor Nóri felhívott, és meghallottam a címet, hogy hová kell jönnöm ruhapróbára, egy pillanatra a levegő is megfagyott, és eszembe jutottak azok az idők, amikor még gyakran jártam arra. Nóri még pici lány volt, de emlékezett rám, hogy akkor találkoztunk néhányszor. Furcsa és fantasztikus érzés, hogy felnőtt egy kislány, akit már akkor magával ragadta a divat varázsa, most pedig nagyon sikeres ebben a szakmában. Sosem dolgoztunk még együtt, ez mindkettőnknek különleges alkalom” – folytatja Panni, aki az elmúlt két évben sötét színekbe öltözött a kifutón, most azonban egy másik oldalát is felfedi majd.

mc_ep_16

„Nagyon sok minden történt velem az előző Marie Claire Fashion Days óta – árulja el Sármán Nóra, a Nora Sarman márka megálmodója és tervezője. – Meghívtak kiállítóként a New York International Bridal Weekre, ami a világ legnagyobb esküvőkiállítása. Független fiatal tervezőként vehetek részt az eseményen, ami mérföldkő az életemben, és hatalmas megtiszteltetés. Izgatottan várom a kiállítást, ugyanis eddig a menyasszonyi ruhákat itthon magyaroknak adtam el, személyes kapcsolatom volt a vásárlóimmal, én terveztem a ruhákat és a ruhapróbákon is jelen voltam. Ez most teljesen más élmény lesz.”

Panninak nagyon régóta szeretett volna ruhát készíteni a Marie Claire Fashion Daysre, de valahogy mindig más tervezőhöz került az évek során. „Kicsit talán féltékeny is voltam a többiekre – mondja Nóri –, annak ellenére, hogy mindig csodálatos modelleket kaptam: színésznőket, énekesnőket vagy éppen Görög Zitát, viszont mivel Panni régebben anyukámmal többször dolgozott együtt divatbemutatókon és fotózásokon, pontosan tudtam, milyen ruhát adnék én rá. Minden jól áll neki, kitűnő alakja van, a ruhapróbán igazából csak az volt a kérdés, hogy milyen karaktert szeretnénk most kihozni belőle. Többféle összeállítást kipróbáltunk, hol a szexisebb, hol a romantikusabb Panni került előtérbe. Maximálisan rábíztam a döntést, a fontos az volt, hogy ő miben érzi a legjobban magát. A végeredmény majd november 11-én derül ki, de minden bizonnyal most is tündökölni fog a kifutón” – mosolyog a tervező.

mc_ep_25

November 11–13. között immár 8. alkalommal rendezik meg a nagyszabású divateseményt, a Marie Claire Fashion Dayst. Színvonalas bemutatókban, meglepetésekben és sztárokban most sem lesz hiány. Azt már tudjuk, hogy Epres Panni ismét ott lesz a kifutón, de hogy milyen hírességekkel találkozhatunk még a Várkert Bazárban, az maradjon – egyelőre – titok.

Fotó: Marie Claire / Dombóvári Judit

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ