Ismét szuper programokkal kecsegtet a hétvége, és azt is megsúgjuk, hogy az előrejelzések szerint napos időnk lesz, úgyhogy lehet szervezni a programokat!

Disznótoros kolbászfesztivál
Magyar Vasúttörténeti Park – október 21-23.
Harmadjára kerül megrendezésre Magyarország legdinamikusabban fejlődő gasztro-fesztiválja, amely a vidéket hozza el Budapestre: aki október vége felé kilátogat a Vasúttörténeti Parkba, az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal.

Nemcsak Jazz Klub
Szigetszentmiklós – október 21.
A Nemcsak Jazz Klub éves szinten 8 koncertet  tart  havonta egy alkalommal a hazai jazz élet neves muzsikusait felvonultatva. A jazz, mellett a funky, blues, latin, világzene,  soul és más igényes zenei műfajoknak is helyet adva a repertoárban.

Reality Research Festival
Budapest – október 21-27.
Mi a valóság? A válasz egyre nehezebben meghatározható és egyre több kérdést vet fel. A Reality Research Festival október 21. és 27. között Budapesten városi játékokkal, kiállítással, filmvetítéssel, előadásokkal és gyerekprogrammal igyekszik művészeti, fejlesztői és kutatói szempontokból vizsgálni a témát. Az izgalmas és hiánypótló esemény a Kitchen Budapest (KIBU) és a PLACCC kezdeményezésére jön létre. A programok többsége ingyenes.

reality-research_crew-1“MONDATOK A ZSARNOKSÁGRÓL”: 56-os megemlékezéssorozat
Szentendre – október 23-november 4. között
A forradalom évfordulójára Szentendre, a művészetek városa egy kreatív, művészeti jellegű, egyben a helyi eseményeket közérthető módon, a kor szellemiségét hűen felidéző, a programok révén a lakosság legszélesebb rétegeit elérő, nemzetközi hatással is rendelkező projektet tervez. A város ’56 által érintett helyszínein stree-art/public-art alkotások segítségével jelenítjük meg az eseményeket, melyeken „tematikus séták” során a programra regisztráltakat, és az iskolásokat végigvezetjük. Az „utcakiállítást” 23-án, a városi ünnepség keretein belül nyitjuk meg, a finisszázs november 4-én lesz.

A mi 56-unk – Történelem és mindennapok falun
Szentendre, Skanzen – október 22-23.
Az 1956-os forradalom 60. évfordulójára szervezett program, ahol megmutatjuk, hogy élték meg Magyarország falvaiban a forradalmat, és hogy zajlottak az ötvenes években ezeken a településeken a mindennapok.

Földünkért Világnapi túra
Balatongyörök – október 22.
A Szépkilátótól, a Bélap-völgyön keresztül, az Apró-hegyeket és a Bise-kő ormát megkerülve, vöröslő cserszömörcés karsztbokorerdők között túrázva a Bél Mátyás kilátóról gyönyörködhetnek a résztvevők az erdők őszi színpompájában.

foldunkertSüllőfesztivál
Szigliget -október 22-23.
A Szigligeti Süllőfesztivál 2006 őszén került először megrendezésre hagyományteremtő szándékkal a Szigligeti Turisztikai Egyesület szervezésében. Célja volt a turisztikai szezon meghosszabbítása a helyi vállalkozások élénkítésére. Szerettünk volna a Szigligetre látogatóknak színvonalas, programokkal dúsított hétvégi kikapcsolódást biztosítani, az őszi Balaton festői hangulatának díszletei közt. Idén ismét bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni. Látogasson el hozzánk, nézze meg programjainkat, és kóstolja meg ízletesen elkészített ételeinket!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park ízei
Tihany – október 22.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba. A látogatók a nap folyamán kóstolójeggyel megkóstolhatják a nemzeti parki védjeggyel ellátott termékeket és a belépőjegy megváltásával vendége a Levendula háznak egy csésze teára az a látogató, aki magával hozza saját bögréjét.

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep
Hortobágy, vásártér, folyópart – október 22.
A hideg idő beköszöntével Hortobágyon a régi hagyományokhoz híven a pásztorok behajtják az állatokat a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre.
A behajtás népszokása elevenedik meg a Kilenclyukú híd lábánál október 22-én, amikor is a pásztorok állataik – rackajuhok, szürke marhák, nóniusz lovak, bivalyok – társaságában átvonulnak a hídon. A rendezvény ideje alatt a látogatók a behajtás néprajzi hátteréről ugyancsak érdekes információkat hallgathatnak. A látványos felvonulást követően pedig lehetőség lesz a pásztorokkal és jószágaikkal való ismerkedésre, csikós bemutató megtekintésére.

20141025_behajtasi_unnep_02_1408197696Gárdonyi Napok
Eger – október 21-23.
Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, családi programokkal ünnepeljük az Egri csillagok című regény íróját. A Gárdonyi Napok rendezvényei nem csak az olvasást és a Gárdonyi életművet népszerűsítik, hanem méltó módon ápolják Gárdonyi emlékét. Könyvműhely, irodalmi játszóházak, irodalmi és zenés programok szórakoztatják az érdeklődőket.

Natúrpark ízei- Orsolya-napi vásár  
Kőszeg – október 22.
Több száz éves hagyományokon alapul az október 21. (Orsolya-nap) körül megrendezésre kerülő Orsolya-napi Vásár, mely a régi termény vásár újjáélesztése. A rendezvények szervezése során nagy hangsúlyt fektetünk a helyi kulturális hagyományok ápolására, megismertetésére, valamint a városban működő amatőr művészeti csoportok bemutatására. Kőszeg és vonzáskörzetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy, mint mézeskalács, helyi bor, gesztenye, lekvár, stb. A környékbeliek versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ