Nagy László életét szinte teljesen kitölti a sport, de ha néha akad egy kis szabadideje, akkor azt családjával – na meg a kutyáival tölti. A kézilabdázó nemrég befogadott két dobermant, akik teljesen felforgatták az életét és a lakását is.

A sportban a csúcsokat döntögeti, a barkácsolás kevésbé testhezálló feladat Nagy László számára, aki nemrég újította fel a lakását. Elárulta: egy villanykörtét szívesen kicserél, de a nagy munkákat inkább szakemberre bízza.

„Sajnos nincsenek ezermesteri adottságaim, de egy izzó kicserélését vagy egy festést azért gond nélkül megcsinálok. Ez utóbbira a lakásfelújítás során szükség is volt, ugyanis nemrég két doberman kutyus költözött hozzánk, akiknek bejárása van a ház egy részébe. Itt azonban sokszor nekidörgölőztek a falnak, aminek meg is látszott az eredménye – de a Poli-farbe festékeinek köszönhetően a festés szinte gyerekjáték volt. Az elmúlt 15 évben mindig kutyás család voltunk, a feleségem szülei is dobermant tartottak, így aztán természetes volt, hogy nálunk is ilyen kutya lesz. A magasságom miatt egyébként is jobban szeretem a nagytestű kutyákat” – mondta nevetve Nagy László, aki azért bevallotta, hogy kislányának egy chivavája van. – „Egy kedves tenyésztő barátunk ajándékozott nekünk először egy fiú kutyust, amihez aztán hozzácsapódott egy lány is, így lettünk egy család. Kezdettől fogva tudatosan neveljük őket, suliba is járnak, és annak ellenére, hogy 10 hónapos, mozgékony kölyökkutyák, nagyon jól kordában tudjuk tartani őket. Sokat sétálunk vagy bicajozunk velük együtt a Normafa környékén” – árulta el a sportoló, aki a Poli-Farbe Kft. jótékonysági nagykövete.

foto1-1A sportoló nem véletlenül vállalta ezt a címet, hiszen nagyon fontosnak tartja, hogy segítsen másokon – pláne, ha gyerekekről van szó. Erre most ismét volt lehetősége, hiszen a Poli-farbe biztosította a Szent Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályának kifestéséhez szükséges alapanyagot.

„Szívügyemnek tartom a gyermekek sorsát, például 8 éve táboroztatok kicsiket és nagyobbakat. Szerencsére a családban nem volt semmilyen komoly egészségügyi probléma, de egy alapítvány sportnagyköveteként gyakran találkozom hátrányos helyzetben élő gyermekekkel, akiknek igyekszünk segíteni minden téren. Ahol tudok, segítek, ezért is csatlakoztam szívesen a jótékonysági akcióhoz, hogy a kórház Fejlődésneurológiai Osztálya, ahol egyébként újszülött és koraszülött babákat kezelnek, végre megújulhasson. A Poli-farbe Inntaler Air Cleaner falfestékének köszönhetően nem csak szebb lett az osztály, hanem a vizsgálatok is sokkal egészségesebb környezetben zajlanak majd, hiszen formaldehid megkötő technológiájának köszönhetően tisztítja a levegőt” – tette hozzá a népszerű sportoló.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ