Teljesen új televíziós műfajt hoz a képernyőkre a Minimax. A” 7 törpe és én” című hibrid sorozat a klasszikus sitcomot ideális arányban „mixeli” az animációval és a mesék világával. A alkotás nem csak a műfajokat keveri, egy-egy főszereplőnél meglepően furcsa deja vu érzésünk lehet. A 7 törpe és én Magyarországon először október végétől látható a gyerekcsatornán.  

 „A 7 törpe és én a legjobbat ötvözi az élőszereplős sitcomokból és az animációs filmekből” – vallják a hibrid sorozat alkotói. A nemzetközi koprodukcióban készülő, 26 részes élőszereplős mesesorozat valós és rajzolt szereplői egyaránt viccesek, különlegesek és mesébe illők.

A főszereplő, Hófehér az átlagos, mai 11 éves kislányok életét éli, mégis van valami, pontosabban valaki(k), aki tündérmesévé varázsolják a hétköznapjait: Hófehérke hét törpéje ugyanis együtt él Hófehér családjával. Persze ez nem is olyan meglepő, ha valaki Hófehérke ük-ük-ük-ük unokája….

A 7 törpe és én totális újdonságnak számít a televíziózásban.  A 26 perces epizódokban nem csak a műfajok keverednek, de a szereplőgárda is a filmes világ különböző területeiről érkezett.

7-and-me_posterHófehér anyukáját az a svéd Josefin Asplund játssza, aki első filmszerepét egy, a vígjátékoktól igen távolálló filmben, A tetovált lányban kapta, ahol Daniel Craiggel szerepelt együtt.  Hófehér apjának – a sorozat készítői szerint egyben a 8. törpe – szerepében a francia születésű, olasz Flavio Parenti tűnik fel, akit többi közt a Szerelmes lettem című moziban és Woody Allen Rómának szeretettel című filmjében is láthatott a magyar közöség.  Ez utóbbi szerepe, Michelangelo alakja juttatta az alkotók eszébe, amikor Hófehér cukrász apjának karakteréhez kerestek megfelelő színészt.

A hét törpe XXI. századi figuráit olyan híres filmhősök alakjai ihlették, mint Sean Connery, az idősebb Indiana Johnes szerpében, Christopher Lee Szarumán figurája a Gyűrűk urából, vagy a Vissza a jövőbe Dokija, Christopher Lloyd alakításában. De Ryan Gossling is a sorozat készítőinek szeme előtt lebegett, amikor kitalálták hét mai törpe karaktereit.

7andme2jpgAz alkotók nemcsak arra figyeltek, hogy a törpék egyéniségét különlegessé tegyék, hanem arra is, hogy válogatott színészgárda kölcsönözze nekik a hangját. A sorozatban a rajzfilmfigurák többek közt a Saturday Nigh Live-os Darrell Hammond és Fred Armisen, a Monty Pithonos Eric Idle, vagy a Dokik című sorozat Dr. Cox-a, John C. McGinley hangján szólalnak meg.

A  7 törpe és én világpremierje 2016 elején volt. Magyarországon először a Minimax vetíti a sorozatot, október 31-től.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ