Itt a hétvége, neked pedig az a terved, hogy beülsz a tévé elé, és ki sem dugod az orrod? Ha ezeket a programokat meglátod, rájössz, hogy tudsz jobbat is!

1.Garda fesztivál
Tihany – november 4-6.
Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. Szerencsére még élnek a régi halászok közül, akik tudják, hogyan halászták ezt a különleges halat. Az ő elmondásuk alapján elevenítettük fel ezt a régi szokást. A vendégek hajókról követik a halászatot. Amikor kifogják a gardákat, utána a perjel úr megáldja a halat az Apátságban, majd tavalyi szőlővenyigére húzzák a beirdalt, bepaprikázott halakat, körbe a földbe szúrják, és parázson megsütik.

XII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Szeged – 09.01-11.05.
Komoly- és könnyűzenei koncertek, hangversenyek, fotó- és képzőművészeti kiállítások, irodalmi rendezvények, könyvbemutatók és a XXI. Szegedi Izraeli Vacsoraest várja az érdeklődőket 2016. őszén a Szegedi Új Zsinagógában, a Zsidó Hitközség Székházában és a Hunguest Hotel Forrásban.
A rendezvény szervezői a Szegedi Zsidó Hitközség, a Szegedi Magyar-Izraeli Baráti Társaság és Izrael Állam Dél-magyarországi Tiszteletbeli konzulátusa.

644_zsinagoga02Tematikus hétvégék a gyenesdiási Természet Házában
Gyenesdiás, Természet Háza – november 5., 12., 26.
Tematikus hétvégi programok, amikor előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató termi programokkal várja a Természet Háza Látogatóközpont az érdeklődőket.
Azok, akik Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit szeretnék megismerni és nem érik be az interaktív  kiállítással, keressék a heti/kétheti rendszerességgel szervezett tematikus hétvégi programokat, amikor előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató termi programokkal várják az érdeklődőket.
Tematikus hétvégék, programok a Természet Házában 2016-ban:
november 5. Szent Hubertus – a vadászok védőszentje, előadás, interaktív programok

Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál
Orfű –  november 5.
A fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése.

Party Like Gatsby
Symbol – november 5.
Budapestre is elérkezett az évek óta Európa nagyvárosaiban megszervezett, világszínvonalú rendezvény, a nagyszabású „Party like Gatsby”. A magával ragadó, egész estés show-val megfűszerezett buli tízezrek tömegeit kápráztatta már el, ahol a misztikum, a kíváncsiság, a vágy és a szertelen vidámság lebeg a középpontban. Ezúttal fővárosunkat is ellepi a varázslat, az 1920-as évek őrülete: a korlátlan, laza lehetőségek világába csöppenhet az, aki ellátogat november 5-én a Symbolba.

5-1Márton napi újborköszöntők és libavacsorák a Villányi borvidéken
Villányi borvidék (Villány, Villánykövesd, Palkonya, Kisharsány…) – 2016. novembere
A Villányi borvidéken Márton nap egész novemberben tart. Változatos rendezvények, újborköszöntők, liba étkek, népi szokások felelevenítése, lampionos fel vonulás, különleges, újbor körüli izgalmak várják a vendégeket.

„Falu a város közepén” – Szent Márton napi országos nagyvásár
Szombathely – november 5-6.
Szent Márton napi országos nagyvásár (november) A vásárra az ország minden szegletéből érkeznek árusok. A színpadon és a skanzen más területein látható programok főként Szombathely szülöttéhez, Szent Mártonhoz kapcsolódó népi hagyományokra épülnek, így az újbor megszentelésétől a lúdnyak szakításig valamennyi érdeklődő megtalálja a neki kedves elfoglaltságot.

Viggo Wallensköld: Hölgyek
Brabás Villa – november 8-29.
November 8-án 19 órakor nyílik Viggo Wallensköld Hölgyek című tárlata a Barabás Villában a Finnagora szervezésében, a Hejsan Budapest! programsorozat nyitányaként.
Az 1969-es születésű festőművész generációjának egyik legkarakteresebb finn művésze. Legismertebb művei az átlagostól eltérő testek ábrázolásával kérdőjelezik meg normalitással kapcsolatos előítéleteinket. Festményein interszexuális, túlsúlyos vagy anorexiás, torz, a normatív szépségideáltól valamiben mindenképpen különböző személyeket ábrázol. De Wallensköld alakjai nem egyszerűen csak különbözőek vagy torzak, nem a másság emberkertjének alakjai, mert mindegyiküknek megvannak a maga értékei és különleges egyénisége: mindegyikük „megér egy misét”. Wallensköld a hagyományokat tiszteletben tartó kortárs művész, művei a mai identitáspolitikához és képzőművészeti kánonhoz fűzött megjegyzésekként is értelmezhetők.

viggo-wallenskold-utrymmeÉs ha mindenképpen tévézni szeretnél…

Jó hír a Telekom előfizetők számára, hogy az operátor a hétvégén (november 5. szombat 6 órától – november 7. hétfő reggel 6 óráig) kódolatlanul elérhetővé teszi az HBO3-as csatornát, ahol szombaton 21 órától az Aranyélet első évados maratonnal, vasárnap 20 órától pedig az új évad első epizódjával találkozhatnak a nézők.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ