Képzésekkel is segítik a fiatalok vállalkozóvá válását a Közép-Dunántúlon a GINOP 5.2.2-14-00028 projekt. A Vállalkozz Magyarország! Fiatalok Vállalkozóvá Válása program támogatásával olyan ismereteket sajátíthatnak el szervezett keretek között az érdeklődők, amelyek nélkülözhetetlenek egy sikeres vállalkozás beindításához. Ráadásul most akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak az igazán motivált fiatalok.

Könyvelés, rendezvényfotózás, menyecskeruha-kölcsönzés. Csak néhány azon vállalkozások közül, amelynek elindításához jelentős segítséget adhat az uniós támogatással megvalósuló program. Ez egy különleges lehetőség azoknak a régióban élő 18-25 év közötti regisztrált álláskereső, vagy 25-30 év közötti felsőfokú végzettségű pályakezdő-álláskereső fiataloknak, akik szeretnének kitörni a munkanélküliségből és kezükbe venni saját sorsuk irányítását. Mindehhez a programot megvalósító Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) felkészült és tapasztalt szakemberei nyújtanak szakmai támogatást.

img_0423A program a közép-dunántúli régióban (Székesfehérvár, Veszprém, Tatabánya) már el is indult, ahol a jelentkezők első lépésben egy képzésen vehetnek részt, amelyen a vállalkozásuk elindításához szükséges ismereteket sajátíthatják el. Így például a mentorok támogatásával megtanulják, hogyan kell üzleti tervet készíteni. Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapítják saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak új vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.

Az érdeklődők a novemberi tájékoztató rendezvényeinken megismerkedhetnek a projekt mentoraival, képzőivel, a képzés jelenlegi résztvevőitől pedig első kézből hallhatnak tapasztalataikról. További részletek és jelentkezés a projekt honlapján (www.vallalkozzmagyarorszag.hu), vagy a Széchenyi Programiroda ügyfélszolgálatain személyesen.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ