Bár még csak november van, Ábel Anita és Mádai Vivi már apró előkészületekkel hangolódnak a karácsonyra. A két sztár, akik utoljára a TV2 Drágám, add az életed című műsorában találkoztak, ezúttal együtt sütöttek mézeskalácsot Fűszeres Eszter gasztroblogger egyedi egészséges receptje alapján. A Tchibo által szervezett közös sütés közben egy kis beszélgetésre is volt idő, így megtudtuk, hogyan készülnek a sztáranyukák az ünnepekre.

„Bár a főzésből általában én is ugyanúgy kiveszem a részem, karácsonykor nálunk a férjem a főnök a konyhában, Lucával pedig lelkesen kuktáskodunk mellette” – mesélte Anita, aki azt is elmondta, hogy a menü kérdése általában csak néhány nappal az ünnepek előtt dől el, egy dolog azonban minden évben állandó, anyukája töltött káposztája. Az ajándékvásárlással azonban sokkal előrelátóbb Anita, Luca karácsonyi kívánságlistájából már októberben megvolt néhány darab. Az ajándékvásárlás mellett a dekorálásra is gondolt már a műsorvezető: idén egy ragasztható, méretre vágható Tchibo ledsor varázsol majd elsőként ünnepi hangulatot a lakásba. A kislányom születése teljesen megváltoztatta a karácsonyi rutinunkat. Az eddigi legszebb karácsonyunk volt az, amikor Luca először látott karácsonyfát és először élte át az ünnepi készülődést. Ezt szülőként csodálatos volt megélni” – tette hozzá a sztármami.

abel-anitaA karácsonyi készülődés Mádai Vivi családjában idén új irányt vesz, hiszen most először töltik hármasban a szentestét. „Általában anyukám készíti a vacsorát, de ebben az évben én vállaltam magamra ezt a szerepet, remélem jól sikerül majd. A készülődés Zénó mellett nem unalmas, hiszen állandóan a konyha körül sündörög, de mivel már nagy fiú, be tudom vonni a kisebb munkákba. A mézeskalács készítést például biztosan élvezni fogja a Tchibo állatos kiszúró formáival, hiszen az erdei állatokat nagyon szereti, úgyhogy a család csupa sünis vagy rókás mézeskalácsot kap majd idén– mesélte nevetve a műsorvezető.

madai-viviÉs, hogy egyébként a sztáranyukáknál hogy telnek a gyerekes hétköznapok? Anita elárulta, hogy Lucával a szokásos közös anya-lánya programjuk egy kis közös csavargás a városban, a kedvencük pedig a vásár, amiből így karácsony előtt nagyon sok jut. Luca imád nézelődni a sok ember között a vásári forgatagban. Hétvégén a sütés-főzés is kedvelt közös program, ilyenkor Anita odafigyel arra, hogy egészséges ételeket készítsenek, de azért a klasszikus sütiket az igazi régi receptek alapján készítik el.

mezeskalacsAnitához hasonlóan Vivi családja is a szabadtéri programok híve. Nyáron a biciklizés van a középpontban, a tél beköszöntével pedig sokat szeretnének szánkózni, ha az időjárás is engedi majd. A karácsonyi időszakban a játszótérre Zénó mindig az apukájával megy, Vivi pedig addig otthon tesz-vesz, de ha teheti, elkíséri őket, hiszen ez mindhármuknak kikapcsolódás.  A karácsonyi menü fogásai Viviéknél is hagyományos receptek alapján készülnek, de a mindennapokban a műsorvezető igyekszik az egészséges étrend betartására.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ