Molnár Ferenc Caramel talán még sosem volt olyan beszédes, mint most, ám a rajongók végre megismerhetik a teljes történetét önéletrajzi könyvének köszönhetően.

Az énekest mindenki úgy ismeri, mint zárkózott, a magánéletéről ritkán beszélő férfit, most mégis kiöntötte a szívét Szily Nórának, így készült el a Caramel című életrajzi kötet. A könyvben nem csak a teltházas Arénakoncert élményéről vagy a Megasztár döntőjéről mesél, hanem a cigánytelepről is, amelyen felnőtt, vagy öccse elveszítésének időszakáról.

caramel„Sosem gondoltam, hogy valaha könyv fog megjelenni az életemből, de a környezetem sokszor próbált már agitálni erre. Évekkel ezelőtt belefogtunk a történetbe, de akkor nem voltam készen arra, hogy visszaolvassam az életem olykor titkolt részeit – a félelem akkor erősebb volt bennem, de azóta már nem próbálom mindig a (nem létező) tökéletes arcomat és múltamat mutatni. És ha a múltról volt szó, nem is feltétlenül magamat féltettem, hanem azt gondoltam, hogy ha elmesélem, mi a teljes igazság, akkor a közönségem elveszít egy illúziót. Ha beállok abba a sorba, hogy nekem is nehéz volt a gyerekkorom, én is lentről kezdtem, akkor elveszítem a hitelességem, de mostanra rájöttem, hogy az őszinteség ér a legtöbbet. Ezért van az, hogy aki ismer, az a dalszövegeimben megtalálja az életem egy-egy momentumát. Most, hogy újra írok dalokat, már nem csak magamat mutatom meg, hanem a véleményemet a világról, családról, az országról, Európáról, globalizációról, pénzről vagy akár a munkanélküliségről is. Már nem csak az érzelmekről meg a szerelemről énekelek, hanem mindenről, amiről véleményem van. Ez baromi rizikós, de nem akarok hazudni: ezt gondolom én, és ezt felvállalom” – árulta el Caramel.

Az énekes egy éve jelentette be, hogy visszavesz a tempóból, és bár ez alatt az idő alatt ritkán hallottunk róla, az utóbbi hónapokban újra gőzerővel dolgozik.

„Egy éve döntöttem úgy, hogy teljesen leállok, és inkább magamra és a családomra figyelek. Ez így is volt, de az utóbbi időben azért visszatértem a munkához is. Ennek az eredménye a könyv, de közben turnézunk is a zenekarral, az év végi Vígszínházas duplakoncertre pedig már most elfogyott az összes jegy. És persze hamarosan itt a karácsony is, mi már elkezdtük a feleségemmel az ötletelgetést, hiszen a kislányunk, Sophie már elmúlt két éves, így idén már ő is megérti a karácsony lényegét. A szentestét általában hármasban töltjük, és utána megyünk a család többi tagjához. Az igazság egyébként az, hogy bár nagyon várjuk a karácsonyt, nekünk folyamatosan Sophie körül forog az életünk, így aztán nálunk szinte minden nap ünnepnap. Ajándékvásárlásban egyébként is nagyon rossz vagyok, általában az utolsó napokban veszem meg őket, de idén direkt előre gondolkozom, és már most elkezdem tervezni a listát – mesélte az énekes, aki bevallotta: gyermekkorából vannak igazán jó karácsonyi emlékei, de megesett, hogy a család szinte elfelejtkezett az ünnepekről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ