Először mutatta be itthon Sándor Rodrigo mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló tálját, amellyel a világ 90 országának 3000 jelentkezője közül jutott be a S.Pellegrino Young Chef 2016 októberi, milánóban megrendezett döntőjébe.

A La Perle Noire étteremben tartott különleges vacsorán a meghívott 60 vendég és a sajtó képviselői egyedi, erre az alkalomra összeállított menüsor keretében kóstolhatták meg a tálat, amellyel Sándor Rodrigo megnyerte a nemzetközi gasztronómiai verseny kelet-európai regionális döntőjét, és amellyel bejutott a világ 20 legjobb fiatal séftehetsége közé.

31015145796_f563c6f0ae_zA S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. forgalmaz – által rendezett rangos nemzetközi verseny kelet-európai regionális középdöntőjében Sándor Rodrigo 9 versenytársával mérhette össze tudását. A bukaresti Metro Gastronomy Centerben, a romániai Adrian Hadean, a szlovén Tomaž Kavčič és a lengyel Wojciech Korfel részvételével felálló illusztris zsűri előtt aratott győzelmét követően Adrian Hadeant jelölték ki mentorának. Hadean a verseny szabályai szerint ezt követően tálja tökéletesítésében segítette a magyar séfet, akit a milánói döntőre is elkísért.

Amit átélhettem Milánóban, az egészen egyedi élmény volt, hiszen lehetőséget kaptam a személyes és a szakmai fejlődésre; a világ legkülönbözőbb pontjairól érkező séfekkel ismerkedhettem meg, valamint találkozhattam a nemzetközi gasztronómia leghíresebb képviselőivel is” – mondta el Sándor Rodrigo, aki a vacsora során élményeit is megosztotta a résztvevőkkel.

A világversenyen a 20 döntős tálját egy világhírű séfek – így David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne és Roberta Sudbrack – részvételével felálló zsűri értékelte. A díjátadó ceremóniát az érdeklődők élőben követhették a finedininglovers.com és a sanpellegrino.com weboldalakon.

30936789161_048b7c55b7_zTermészetesen a S.Pellegrino Young Chefen – verseny mivoltából adódóan – hirdetnünk kellett egy nyertest (aki az egyesült államokbeli Mitch Lienhard lett), ám mind a 20 döntős nyert, hiszen saját régiójuk fine dining kiválóságát képveselhették” – nyilatkozta  Stefania Cugerone, a S.Pellegrino kelet-európai régiójának menedzsere, kiemelve – „Ezzel a különleges vacsorával szeretnénk tisztelegni Rodrigo tehetsége előtt.”

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ