Szinetár Dóra önálló lemezzel jelentkezett, amely útkeresésének első állomása. Az Újratervezés fontos része az életének, akár karrier, akár magánélet szempontjából.

Az énekesnő szeretné megtalálni a saját zenei világát, de ehhez azt a műfajt kellett először újraterveznie, amiben 30 éve dolgozik.

„Most jutottam el odáig, hogy meg tudtam fogalmazni azt, mit is szeretnék: az utolsó önálló megnyilvánulásom A buli után a takarítás volt, amivel nincs semmi baj, csak azóta eltelt 25 év. Ráadásul a popzenét sosem tartottam a saját világomnak. Most a musicalek között megtaláltam azt a pár dalt, amelyek a leginkább a muzsikát jelentik számomra. De keresek tovább, és az Újratervezés album is ennek az állomása, hiszen ahhoz, hogy az ember újra megfogalmazza saját magát, először meg kell találnia, hogy hol tart. A musicalek egy részéből már kinőttem. Egyébként érdekes, de a királylányos szerepek például sosem vonzottak. Amikor megkaptam Belle szerepét a Szépség és a szörnyetegben, nem voltam túl boldog: Belle-nek ugyanis egyetlen dolga van, hogy szép legyen – és este 7-kor ugyanolyan szép és jóságos, mint 10 órakor. Ezzel a szereppel például nem lehet mit kezdeni. Ellenben fiút mindig is nagyon szerettem játszani a színpadon. A mindennapokban sem szaladgálok állandóan magassarkúban, talpig sminkben, sőt, ha otthon kifestem magam, akkor a lányom azonnal megkérdezi, hova megyek fellépni” – árulta el Szinetár Dóra.

25_6old_digi_kozeptalca__fuzetvagattal_.cdrA színésznő sokat dolgozott az elmúlt évben, így a lemez felvétele is hónapokig húzódott, ám a karácsony előtt időszak nem a munka, hanem a család jegyében telik.

„A nyár nagyon eklektikus volt számomra, hiszen több szerepet próbáltam és játszottam egyszerre, meg persze a magánéletemet is nagyon szeretem élni. Ez az időszak viszont most nagyon jó: pár éve elhatároztam, hogy okosan osztom be az időmet, vagyis boldog vagyok, hogy vannak felkérésem, de csak annyit vállalok el, amennyit a józanész diktál. Semmi értelme nincs annak, hogy november közepétől karácsony estig úton legyek, mert amelyik munkáról lemond ilyenkor az ember, az ezerszeresen tér vissza a másik oldalon, vagyis a családi életében. Vannak fix programjaim, amiket sosem mondok le: a kislányommal például kerámia szakkörre járunk, de én viszem rendszeresen sóbarlangba is. Nagyon készülünk a karácsonyra. Advent első vasárnapjára már fel is díszítettük a lakást, mert az ünnepekben az azt megelőző négy hét várakozást szeretem a legjobban. Büszke vagyok arra, hogy a kislányom évek óta azért izgul legjobban, hogy mindenkinek tetszeni fog-e az ajándék, amit ő készít, nem pedig azért, hogy ő mit kap” – tette hozzá az énekesnő.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ