Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy Tímea párbajtőrvívó és Szécsi Zoltán vízilabdázó büszkén mutatták be a Szentkirályi Tehetségprogram idei fiatal győzteseit, akik azt is elárulták, mire fordítják a karrierjük építéséhez elnyert, fejenként egymillió forintos támogatást. November 22-től a közönség is bekapcsolódhat a sporttehetségek támogatásába, a szentkiralyitehetségek.hu oldalon leadott szavazatok arányában a Szentkirályi Ásványvíz további egymillió forintot oszt szét a győztesek között.

November 22-én a sportszerető közönség megismerhette a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével elindított Szentkirályi Tehetségprogram 2016 nyerteseit: Gazsó Alida Dórát (16) ifjúsági világbajnok kajakost, Mészáros Krisztofert (15) ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági válogatott tornászt, Pusztai Lizát (15) kadett korosztályos világbajnoki bronzérmes vívót, valamint Vadovics Viktort (18) ifjúsági válogatott világbajnok vízilabdázót.

A fiatal sportolók a Tehetségprogram keretében fejenként egymillió forintos támogatásban részesülnek, amit a fejlődésükhöz szükséges kiadásokra fordíthatnak – legyen az egy költséges sporteszköz, edzőtábor, vagy akár egy verseny nevezési díja. A nyerteseket a Tehetségprogram hét tagú kuratóriuma választotta ki, amelyben négy sportlegenda – Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász, Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó – is helyet kapott.

30370772783_20e9be1c11_zA kezdeményezés azonban ezzel nem ért véget! A közönség is bekapcsolódhat a fiatal tehetségek elismerésébe: a www.szentkiralyitehetsegek.hu honlapon november 22. – december 12. között mindenki szavazatával támogathatja a négy kiválasztott sporttehetség egyikét. A Szentkirályi pedig a beérkezett szavazatok arányában további egymillió forintot oszt szét a fiatal tehetségek között.

Magyarország díjnyertes ásványvize májusban azzal a céllal indította el a Szentkirályi Tehetségprogramot, hogy felkutassa és támogassa az ország fiatal sporttehetségeit. A programba 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, vívók és vízilabdázók jelentkezhettek.

A Szentkirályi szeretné, hogy az egész ország megismerhesse a fiatal tehetségeket, ezért ősztől a 1,5 és 0,5 literes PET-palackos termékek címkéire rákerülnek a nyertes sportolók fotói.

30370773303_a5a6e11341_zAmikor elindítottuk ezt a programot, hazánknak »még csak« 168 olimpiai aranyérme volt, ám a riói ötkarikás játékokon ez 176-ra emelkedett, és nem titkoljuk, a Szentkirályi Tehetségprogram elindításával is az volt a célunk, hogy olyan fiatal sporttehetségeket támogassunk, akik egyszer majd még tovább növelhetik ezt a számot. Tudjuk, hogy a tehetség önmagában nem elég, hiszen a felkészüléshez szükséges technikai eszközök, felmerülő költségek gyakran megerőltető anyagi terhet róhatnak a sportolókra, családjukra. Bízunk abban, hogy támogatásunkkal nemcsak ezen a terhen tudunk könnyíteni, de a Magyar Olimpiai Bizottság és a kuratórium munkájában részt vállaló olimpikonjaink szakmai támogatásával kiválasztott fiatal tehetségek olyan eszközökhöz, lehetőségekhez jutnak, amelyek valódi segítséget jelentenek majd karrierjükben” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft., valamint a Szentkirályi Tehetségprogram kuratóriumának elnöke.

„A Magyar Olimpiai Bizottság mindig kiemelt figyelmet fordított arra, hogy már az utánpótláskorú sportolóknak is sikerüljön támogatót találni. A Szentkirályi Tehetségprogramja egy olyan közösen kidolgozott kezdeményezés, ami hosszú távon lehet egy újabb biztosíték arra, hogy a különböző sportágak tehetségei a fejlődésükhöz, a felkészülésükhöz elengedhetetlen plusz forrásokhoz jussanak” – mondta el Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ