Új szelek fújnak, a VHS, a CD és lassan a DVD is már a múlté, a virtuális valóság, azaz a VR korszakába léptünk.  Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már a mesék világában is megjelent az új technológia és magával ragadó új élményekkel ajándékozza meg az arra legfogékonyabbakat, a gyerekeket.

A virtuális valóságban persze még számos lehetőség és kihívás rejlik, de a VR izgalmas, új világának alapjait éppen ezek, a rendelkezésünkre álló technikával készített 360 fokos tartalmak jelentik.

A Danubius Hotels örömmel csapott le elsőként a lehetőségre, hiszen ki ne szeretne körbenézni egy szállodában, körbejárni egy étteremben vagy virtuális körsétát tenni a szálloda SPA-jában, kertjében esetleg strandján? Ráadásul mindezt úgy, hogy nem kell hozzá drága kiegészítőket vásárolni, nincs szükség VR készülékre, csupán egy okostelefonra, asztali gépre vagy egy tabletre.  A YouTube-ra feltöltött videók a különféle eszközökön eleve úgy jelennek meg, ahogy kell: a PC monitorján nyilakkal tudunk mozogni a filmben, az okostelefont, tabletet pedig jobbra-balra illetve fel és le mozgatva tudjuk szemrevételezni a környezetet – akár a padlót vagy az eget kémlelni.

A Danubius Bubbles Club sárkányainak szereplésével elkészült kisfilmek nézegetése közben a gyerekek a Sárkánykalandok mesevilágában találják magukat, találkozhatnak a mesék szereplőivel és velük együtt szinte részévé válhatnak a történetnek. A Sárkánykalandok mese így már nem csupán a szállodákban de virtuálisan is a valóságban folytatódik! Mivel a napokban megjelent 2. rész kalandjai Balatonfüreden játszódnak, így a 360 fokos kisfilmek is a gyerekbarát Hotel Marina és Hotel Annabella területén illetve közvetlen környékén készültek. A felvételek kulisszatitkaiba bepillantást engednek a forgatáson készült backstage fotók (fotós: Farkas Márton), amelyek sejteni engedik, hogy nem egy egyszerű forgatásról van szó! Mivel a kamera minden irányban rögzíti a képet, sem az operatőr sem rendező nem lehet jelen – különben ők is képbe kerülnének – így kénytelenek távolról irányítani a felvételt és a szereplőket.  A 360 fokos film hosszadalmas vágása és utómunkálatai is igen nagy precizitást igényelnek.

Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek pillanatok alatt rájönnek, hogyan kell  a tablettel vagy telefonnal manőverezni az interaktív történetben. Így bármikor találkozhatnak kedvenc sárkányaikkal, nemcsak a nyaralás vagy wellness-hétvége alkalmával!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ