A hírességek, akik pályafutásukkal is példát mutatnak a fiatalok számára, és a karácsonyi készülődés során sem feledkeznek meg a környezetvédelemről.

csobot_adel„Mindig is foglalkoztatott a környezetvédelem és igyekeztem a mindennapok során is megtenni minden tőlem telhetőt, hiszem és tudom, hogy minden egyes, a környezetünkért tett cselekedet számít, és akkor ér valamit az egész, ha minden egyes ember tesz is valamit a közös cél érdekében. De amikor megszületett a kisfiam, döbbentem rá igazán, hogy mit is jelent a jövő értékeit óvni, hiszen mi vagyunk a felelősek nem csak azért, hogy milyen családi környezetben, de milyen bolygón fog élni ő és a következő generáció” – mondta Csobot Adél énekesnő.

„Nálunk a családban mindig is természetes volt, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot, amióta pedig van házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés, még egyszerűbb a dolgunk. Sportolóként a mindennapokban is tudatosan kell hozzáállnom az élet minden területéhez, ugyanakkor nem csak a saját gyermekeink előtt kell példát mutatnunk, de azok a fiatalok számára is, akik követik pályafutásomat, ezért csatlakoztam örömmel a kezdeményezéshez” – tette hozzá Imre Géza, olimpikon párbajtőrvívó.

„Mivel az italos kartondoboz több alkotóelemből áll, úgynevezett társított csomagolóanyag, sokan nem tudják, hogy szelektíven gyűjthető, pedig mind a papír, a műanyag és az alumínium újrahasznosítható. Persze főleg a papírból készülnek újrapapír termékek, az egyesülés honlapján látható is egy pár perces kisfilm arról, hogy hogyan lesz egy, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobott italos kartonból tojástartó, könyv vagy boríték. Ez szerintem nagyon izgalmas folyamat és jóérzés tudni, hogy a mi tudatos döntéseink is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezekhez a tárgyakhoz már nem kell újabb fákat kivágni – mondta Gyetván Csaba műsorvezető.

keletiandrea„Nem ez az első környezetvédelmi program, amelyhez csatlakozom. Éppen azért, mert szívügyem a téma, nagyon örültem a felkérésnek, és jó dolognak tartom, hogy ezúttal a közösségi médiában indult ez a játék, ahol ma már mindenki szinte jelen van és jó ötletnek tartom ennek kihasználását. Nekem is van két gyermekem, akikkel szeretünk „csináld magad” díszeket készíteni karácsonykor, és most nagyon klassz tippeket kaptam az Egyesüléstől arra vonatkozóan, hogy italos kartonból milyen szép és hasznos dolgokat lehet akár otthon is készíteni. Ami pedig a szelektívgyűjtőbe kerül, abból pedig a papírgyárban lesz újra papír termék, és így elérhetjük azt, hogy a papírból egyáltalán ne legyen szemét” – mondta Keleti Andrea táncművész.

„Korábban nem is tudtam, hogy a kedvenc könyveim készülhetnek akár italos kartonból is, ráadásul egy könyvhöz mindössze kb. 30 db italos kartont kell, hiszen azok alapanyaga 75%-ban papír. Nagyon örülök, hogy a program során ilyen és ehhez hasonló érdekességeket tudtam meg a szelektív hulladékgyűjtésről. Az én követőim a közösségi média oldalaimon nagyrészt fiatalok, és jó dolognak tartom, hogy a szórakoztató tartalom mellett ilyen környezettudatos témákkal is tudunk foglalkozni a posztokban, és megbeszélni, hogy miért fontos, hogy mindenki tapossa laposra és gyűjtse szelektíven az italos kartont” – mondta Csecse Attila, videoblogger.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ